Tien Rijswijkse vrouwen ontvangen certificaat cursus Heldin van Rode Kruis

Gistermiddag ontving een tiental Rijswijkse vrouwen een certificaat voor het succesvol volgen van de cursus Heldin van het Rode Kruis Haaglanden. Eva Loeve, leider van dit project, reikte de certificaten uit in wijkcentrum Stervoorde.

Heldin is een cursus voor vrouwen die nog niet de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen hebben om te kunnen of durven handelen in een noodsituatie.

Praktische en sociale vaardigheden

Tijdens zeven lessen leerden de vrouwen van trainers Sandrien en Judith, en een EHBO-instructeur van het Rode Kruis de praktische vaardigheden om (eerste) hulp te kunnen bieden. Er werd ook gewerkt aan zelfvertrouwen, daadkracht en effectieve communicatie. Daarnaast leerde de groep hulp te (durven) vragen, om te gaan met lastige situaties (denk aan meningsverschillen) en te reageren in noodsituaties, bijvoorbeeld bij een ongeluk met een kind. De cursus werd gegeven in het wijkcentrum.

Vrouwenclub Welzijn Rijswijk

De vrouwen die deelnamen aan deze cursus, behoren tot de groep vrouwen die wekelijks op vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur in wijkcentrum Stervoorde bijeenkomt. Onder begeleiding van maatschappelijk werkster Almaz Tesfagerges (Welzijn Rijswijk) praten ze dan over zorg, welzijn en de Nederlandse cultuur.

Reacties

“Heel veel geleerd”, “ik zal nu niet meer zo snel in de stress raken als er iets gebeurt met mijn kind” en “dankjewel Almaz voor het organiseren van deze training”, waren enkele van de reacties aan het eind van de laatste cursusles. Sandrien en Judith bedankten alle vrouwen voor hun enthousiaste inzet tijdens de cursus. Hun speciale dank gaat uit naar Almaz voor de organisatie, gastvrije ontvangst en vooral de heerlijke hapjes.

Wil jij deze cursus ook voor jouw organisatie?

Kijk op de website van Rode Kruis Haaglanden voor alle informatie. De cursus wordt op de eigen locatie gegeven omdat de deelnemers zich dankzij deze veilige en vertrouwde omgeving goed kunnen ontwikkelen. Vrouwen met een laag inkomen die niet zelf een particuliere cursus kunnen betalen, zijn de doelgroep van deze cursus. Zij betalen vijf euro voor de hele cursus.

Meer weten of wil je samenwerken en een cursus laten volgen in jouw buurthuis, op jouw school of andere locatie? Neem dan contact op met Eva Loeve via het contactformulier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist