Derde Helft Cup in teken van Stichting Buurtgezinnen

Zaterdag werd er op het terrein van voetbalclub Semper Altius op sportpark Hoekpolder de jaarlijkse Derde Helft Cup gespeeld met veel voetbalelftallen uit de wijde omtrek. Het vijfde elftal van Semper Altius won het toernooi. Omdat verschillende mensen nog geldbedragen moeten overmaken is de opbrengst voor het goede doel Stichting Buurtgezinnen nog niet bekend.

Elk jaar wordt op Semper Altius het toernooi om de Derde Helft Cup georganiseerd. En ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar was er gekozen – mede op aanraden van de fractie Beter voor Rijswijk – de Stichting Buurtgezinnen. Onder het motto “Opvoeden doen we samen”, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Buurtgezinnen
Sanne van Dooremaal van de Stichting: “Het was een geslaagde dag met een gezellige, vriendschappelijke sfeer. Alle teams hebben zich goed ingezet. Ik heb wat mensen kunnen spreken en tijdens de prijsuitreiking een praatje mogen houden over Buurtgezinnen. Een mooie gelegenheid op zo’n andere plek dan waar ik normaal kom voor Buurtgezinnen. Terwijl voetbal ook in mijn werk regelmatig terugkeert. Veel kinderen benoemen het als hetgeen ze het liefste doen. En het mooie is dat voetbal verbindt en daar staan wij natuurlijk ook voor!”

Het toernooi werd gewonnen door het vijfde elftal van Semper Altius dat daarmee weer boven het eerste elftal van de Rijswijkse voetbalclub eindigde. Beide teams waren winnaar van hun poule geworden en kwamen terecht in de winnaarspoule.

Deze artikelen heeft u misschien gemist