Expositie Petra Knötschke en Nelleke Lettinga 5 t/m 25 juli 2024 

Nelleke Lettinga en Petra Knötschke kennen elkaar van de KABK, de academie voor beeldende kunsten. Zij hebben jaren samen een atelier gedeeld op het Westeinde in Den Haag en gaan nu exposeren bij Galerie Arti- Shock in Rijswijk. De ontmoeting van kunsten uit zich in objecten, fragmenten en installaties die spelen met de ruimtes van de Rijswijkse galerie.

Petra Knötschke maakt gedetailleerde houtimprovisaties voor aan de muur. Het zijn abstracte teatrico’s, tekensculpturen in hout met een bevreemdende detaillering. De grotere objecten ofwel de bouwsels, gemaakt van hout en metaal, zien eruit als improvisaties die zichzelf lijken te bouwen.

‘Soms verschenen er wolken die voor hem gingen hangen. Dan dacht hij: wat nu? En krabde met zijn stralen aan zijn gloeiende achterhoofd. O ja, dacht hij korte of langere tijd later. Tevoorschijn komen, ik moet tevoorschijn komen, dat is waar ook. Dan kroop hij achter de wolken vandaan.’ Toon Tellegen – Fragment uit ‘De genezing van de krekel’
Opbouwen, afbreken, beschilderen, wegpoetsen, opgraven, bedekken… Zo ontstaan de beelden van Nelleke Lettinga, gemaakt van alle denkbare materialen en technieken. 


Officiële opening op zaterdag 6 juli om 16.00 uur.  DJ Willem Feltzer, producer van elektronische muziek, verzorgt de muziek.

Over Arti-Shock

Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud Rijswijk. De expositie is geopend van zaterdag 6 t/m 25 juli 2024  (woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.

Deze artikelen heeft u misschien gemist