Rijswijkse AOW’ers met Ooievaarspas reizen gratis met de HTM

Krijgt u AOW en heeft u een geldige Ooievaarspas? Dan kunt u een reisproduct aanvragen waarmee u gratis reist met de HTM. U heeft hiervoor wel een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

Let op: het gratis reizen kan alleen bij de HTM en niet bij andere vervoerders, zoals bijvoorbeeld de NS. 

Voorwaarden

Wilt u gratis reizen met de HTM? Dan gelden de volgende voorwaarden:

  1. u woont in Rijswijk;
  2. u heeft een Ooievaarspas;
  3. u krijgt AOW en
  4. u heeft een persoonlijke OV-chipkaart op naam.

Persoonlijke OV-chipkaart

Heeft u nog geen persoonlijke OV-chipkaart? U kunt een persoonlijke OV-chipkaart kopen via deze link. Een OV-chipkaart kost eenmalig € 7,50 en is vijf jaar geldig. Kijk hier voor een stappenplan dat u helpt bij het aanvragen van een persoonlijke OV-chipkaart.

Ooievaarspas

Komt u wel in aanmerking voor deze regeling, maar heeft u nog geen Ooievaarspas? Dan ontvangt u vanzelf bericht van de gemeente.

Aanvragen van het gratis reizen

Het aanvragen van het gratis reizen gaat via het Serviceteam Geldzaken. Dit doet u door een e-mail te sturen naar serviceteam@rijswijk.nl. Vermeld in uw mail uw naam en achternaam, geboortedatum en adres. Voeg een foto bij van de voor- en achterkant van uw OV-chipkaart. Zorg ervoor dat uw kaartnummer en de datum tot wanneer uw OV-chipkaart geldig is, goed zichtbaar zijn.

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, ontvangt u een brief van de HTM. In deze brief staat meer informatie over het ophalen van uw reisproduct. Na het ophalen van uw reisproduct, kunt u gratis reizen met de HTM.

Hulp bij uw aanvraag

Het Serviceteam Geldzaken kan u helpen bij uw aanvraag. De spreekuren van het Serviceteam Geldzaken zijn op maandag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. De hulp is altijd gratis. Het Serviceteam vindt u in wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over deze regeling beantwoordt de gemeente hier.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist