“De rode draad bij ons is leren en werken”

Behalve de eer om als gastheer het eerste exemplaar van de nieuwe Rijswijk.business in ontvangst te mogen nemen, was het ook aan Cor van den Heuvel om iets te vertellen over IW Zuid-Holland waar hij directeur is. Het was het bedrijf waar de Rijswijkse ondernemers werden verblijd met een zomerontbijt aangeboden door de BBR en DOT.business.

“We zijn geen school”, zegt Cor van den Heuvel ten overstaan van tientallen ondernemers en het bijna voltallige Rijswijkse college. “We zijn een praktijkopleiding en werkgever.” In Zuid-Holland heeft IW behalve in Rijswijk nog eens locaties in Leiden, Rotterdam, Dordrecht en Waddinxveen. “We geven monteurs in opleiding een leer- en werkomgeving om de branche te versterken. In de elektro- en installatiebranche is nog genoeg werk te vinden. Er zijn rond de tienduizend vacatures nog te vervullen. Onze opleiding is heel veel gericht op de praktijk. De rode draad bij ons is leren en werken.”


IW Zuid-Holland is er voor jongeren, maar ook voor zijinstromers en statushouders.  Jaarlijks worden er rond de 300 personen door hen opgeleid in Zuid-Holland. Het bleek ook deze ochtend maar weer dat praktisch onderwijs waardevol is en hoognodig om veel vacatures te vervullen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist