Politie waarschuwt voor nepagenten

(Foto ter illustratie; Facebook Politiebasis Team Rijswijk)

Politie Basisteam Rijswijk meldt op Facebook dat de laatste tijd bij ouderen in Rijswijk wordt aangebeld door personen die zich voordoen als agent.

Ouderen worden de dupe van het werk van een nepagent. Zonder uniform maar met een neplegitimatiebewijs weet deze nepagent met een smoesje binnen te komen.

Diverse smoesjes

De smoesjes variëren van “ik kom kijken of uw huis goed is beveiligd” tot “er loopt een ontsnapte inbreker in de buurt en ik wil zeker weten dat u veilig bent”. Eenmaal binnen kijkt de nepagent rond en weet op een slinkse manier van de ouderen te horen waar zij dure spullen bewaren. Onder het mom van “ook boven moet alles veilig zijn” neemt hij het slachtoffer mee naar de bovenverdieping. Daar maakt hij dan een praatje en gaat weer snel naar beneden. Het slachtoffer loopt achter hem aan, maar de nepagent heeft in die tussentijd al kans gezien bijvoorbeeld sieraden, cashgeld of bankpasjes te stelen.

Waarschuw ouderen in je familie en omgeving

Staat er iemand aan de deur die zich voordoet als agent in burger, laat hem dan in ieder geval nooit binnen. Vraag om een legitimatiebewijs, sluit de deur en bel de politie via 0900-8844.

Lees je dit bericht en hebben je ouders, grootouders of oudere buren geen Facebook of X? Vertel ze dan dat er een nepagent actief is. Voorkom dat ouderen de dupe worden van deze nepagenten!

Bron: Politiebasis Team Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist