Geen treinen van en naar Rijswijk van zaterdag 13 juli tot zaterdag 27 juli

(Foto: website gemeente Rijswijk)

Van zaterdag 13 juli tot zaterdag 27 juli rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal/Schiedam Centrum.

Ook is van vrijdag 12 juli 21.00 uur tot woensdag 17 juli 17.00 uur de spooronderdoorgang aan de Laan van ‘t Haantje dicht voor al het verkeer.

Geen treinen

Als er geen treinen rijden tussen tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal/Schiedam Centrum, rijden er dus ook geen treinen van en naar Rijswijk. De NS zet bussen in. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. En/of plan uw reis via www.9292.nl

ProRail werkt in deze periode dag en nacht aan het spoor in Rijswijk. Kijk hier voor het schema van de werkzaamheden.

Afsluiting spooronderdoorgang RijswijkBuiten

Van vrijdag 12 juli 21.00 uur tot woensdag 17 juli 17.00 uur is de spooronderdoorgang aan de Laan van ‘t Haantje dicht voor al het verkeer. De afsluiting is nodig omdat er werkzaamheden zijn waarbij in het dak van de onderdoorgang een tweede vide (opening in het dak voor daglicht) wordt gemaakt. 

Tijdens de afsluiting rijden auto’s om via: de Prinses Beatrixlaan, Sir Winston Churchillaan, Volmerlaan, Kessler Park en Lange Kleiweg. Fietsers en bromfietsers reizen via de Ruys de Beerenbrouckstraat in Delft. Op straat wordt de omleidingsroute aangegeven met gele borden.

Project Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk – Rotterdam

De werkzaamheden zijn onderdeel van het PHS Rijswijk – Rotterdam. Met dit project zorgt ProRail ervoor dat er vanaf 15 december meer treinen kunnen gaan rijden. Dat is nodig omdat het aantal reizigers groeit. ProRail wil meer en langere treinen kunnen laten rijden. Samen met Strukton werkt ProRail op verschillende locaties tussen Rijswijk en Rotterdam om dat mogelijk te maken. 

In Rijswijk verdubbelt het aantal treinsporen van twee naar vier. En is er een veilige spooronderdoorgang aan de Laan van ‘t Haantje gebouwd, overweg ’t Haantje is weggehaald, en de brug over de Kerstanjewetering is aangepast. Op 26 augustus zijn de nieuwe treinsporen klaar en is het werk in Rijswijk klaar. Zodat er per 15 december meer treinen kunnen rijden van en naar Rijswijk. 

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neemt dan contact op met ProRail via www.prorail.nl/contact. Of bel naar telefoonnummer 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast ook buiten kantoortijden.

Bron: website gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist