Natuurtuin Wilhelminapark open dag 7 juli: bijen en vlinders

Op zondag 7 juli organiseert Stichting Natuurtuin Wilhelminapark de zomer open dag.

Iedereen is tussen 13.00 en 16.30 uur van harte welkom. Neem vooral uw (klein)kinderen mee om samen te genieten van dit unieke stukje natuur. Toegang is gratis en vooraf aanmelden niet nodig.

Programma

De Natuurtuin Wilhelminapark bestaat 26 juni vijf jaar, haar eerste lustrum, en dat wordt gevierd.

Om 13.15 uur zal voorzitter John Beentjes een presentatie houden over de eerste vijf jaar met beeldmateriaal van deze periode. Inmiddels zijn meer dan dertig vrijwilligers actief bij de stichting.

Na de presentatie zijn er vanaf 14.00 uur rondleidingen door de Natuurtuin.

  • Een IVN natuurgids leidt de bezoekers rond en vertelt over de planten en bloemen. In de tuin zijn verschillende landschapjes te zien.
  • Daarnaast is er een rondleiding door vrijwilligers van de onderhoudsploeg. Het is mooi te zien hoe de tuin zich door regelmatig onderhoud ontwikkeld heeft. Bij de bijenstal wordt uitleg geven over de honingbijen, maar ook over de wilde bijen.

Tekenwedstrijd

Speciaal voor kinderen is er een tekenwedstrijd met mooie prijzen. Maak thuis een tekening van een bloem of een bij, en lever die in op de open dag. Kinderen kunnen ook op de dag zelf in de tuin een tekening maken. Er is materiaal aanwezig. Tevens zijn er voor de kinderen vijf nieuwe beleefborden in de tuin gemaakt, die officieel onthuld zullen worden.

Zelfgemaakte producten

Bezoekers kunnen ook natuurlijke en zelfgemaakte producten kopen op de open dag, zoals kaarsen van bijenwas en zuivere honing. De opbrengst komt ten goede aan diverse hulpprojecten van de stichting Lien Doi (solidariteit in het Vietnamees, zie ook www.liendoi.nl).

Meer weten

Voor meer informatie klikt u hier. U vindt de Natuurtuin aan het Hazepad 5 in het Wilhelminapark.

Foto’s: Facebook Natuurtuin Wilhelminapark

Deze artikelen heeft u misschien gemist