Opening parkbrug Hoekpolder park

foto: Dick Jense

Donderdag werd de nieuwe parkbrug in Hoekpolder, nabij de Goedendorplaan,  geopend door wethouder Mark Wit. Daarbij waren ook een aantal omwonenden aanwezig waaronder voormalig wethouder Dick Jense. 

Er zijn de afgelopen periode tien parkeerbruggen vervangen in het Elsenburgerbos en het Wilhelminapark en nu dus ook in het Hoekpolderpark. Nog drie parkbruggen zijn aan vervanging toe, waarvan twee in het Elsenburgerbos. De Gemeente Rijswijk moest 1,5 jaar geleden het besluit nemen om dertien parkbruggen te laten vervangen. Er is daar toen versneld budget voor vrij gemaakt. Het verval van de bruggen die er stonden was sneller gegaan dan gedacht.

Deze bruggen zijn duurzamer dan de vorige en gaan langer mee. Normaal is de levensduur in het verleden 25 jaar, maar dat is nu toch zeker zo’n veertig jaar. Een ander voordeel is dat deze bruggen onderhoudsvriendelijk zijn.  Het zijn fijne bruggen om overheen te gaan, mede doordat deze veiliger zijn dan de voorgaande houten bruggen die geen antisliplaag hadden. Dit alles komt natuurlijk ten goede aan onze oudere medemens of diegenen die slecht ter been zijn.

Spektakel plaatsen parkbrug
Het was een spektakel om te zien hoe zo’n brug erin geplaatst werd, aldus Dick Jense. Hieronder is het filmpje te zien hoe de brug werd geplaatst
Klik hier: Facebook

René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist