‘Droomjongen’ Danny signeert zijn boek bij Bruna in Herenstraat

Zaterdag heeft Rijswijker Danny Steehouwer, columnist bij InRijswijk, bij de Bruna in de Herenstraat zijn boek ‘Droomjongen’ gesigneerd. De boeken waren binnen een half uur al uitverkocht.

“De mensen die het boek kochten, kregen ook een complimentenkaart en aan de kassa een nationale bioscoopbon”, vertelt Danny Steehouwer. “De bioscoopbon staat symbool voor het plan om het boek te verfilmen. Er is al een regisseur die een filmscript heeft geschreven en getroffen was door mijn verhaal. We wachten nu af hoe de reacties van het publiek zijn op het boek en hopen dat iemand het wil verfilmen.”

“Met dit boek hoop ik ervoor te zorgen dat andere jongeren ook blijven dromen van een betere toekomst. Ik hoop dat het verhaal anderen kan inspireren en dat het hen kracht en inspiratie kan geven in hun leven”, vertelt de Rijswijkse auteur.

Boekscout.nl vertelt over de auteur en zijn boek het volgende

Samenvatting
Samuel is een doodgewone jongen van twaalf jaar die net als velen na het basisonderwijs op een praktijkschool terechtkomt. Terwijl zijn klasgenoten berusten in hun lot, durft Samuel te dromen over een andere toekomst. Hij is vastbesloten die dromen te laten uitkomen. Op school vinden ze dit arrogant en raar. Docenten peperen Samuel in dat de sociale werkplaats het hoogst haalbare voor hem is. Zijn klasgenoten beginnen hem te pesten. Dit wordt steeds erger, tot de ergste pestkop hem zelfs met de dood bedreigt. Maar nóg geeft hij zijn dromen niet op: hij moet en zal laten zien dat hij talentvoller is dan iedereen denkt. Zal Samuel een betere toekomst krijgen?

Over de auteur
Danny Steehouwer (Den Haag, 1990) is in het dagelijks leven rijksambtenaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit boek is gebaseerd op zijn leven. Danny werd van jongs af aan niet gewaardeerd om wie hij was en zijn talenten bleven onontdekt. Maar hij was vastbesloten zijn dromen na te jagen, wat uiteindelijk lukte. Dit boek schreef hij om vooral jonge lezers te inspireren en steun te bieden. Hij hoopt dat zij kracht uit zijn verhaal putten om niet op te geven en altijd voor hun doelen te blijven vechten. Een quote die hij al jaren gebruikt en waar hij in gelooft: ‘Droom je leven, leef je dromen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist