Klassiek optreden in tuin Museum Rijswijk

Zondagmiddag was de regen zeker geen spelbreker tijdens het optreden van Mirabeau Strings in de tuin van het Museum Rijswijk. Taco Hermans en zijn mensen hadden ervoor gezorgd door luifels op te zetten dat het publiek en de vier musici droog zaten.

Het optreden begon wat later toen de ergste bui over was gedreven. Het pop string collective, onder de bezielende leiding van Annelieke Marselje toonde een mooie set met muziek van Mozart, het minimalistische geluid van Philip Glass tot bekende arrangementen van klassieke pop- en rocknummers.


Op de zaterdag waren de opgezette luifels nog weggewaaid, maar eventmanager Taco bleek een man met groot doorzettingsvermogen om een dag later weer alles op te zetten. Het publiek genoot van muziek, bubbels en goed gezelschap. Alle 150 stoeltjes waren bezet en het leverde ondanks de regen een mooi spektakel op.

Ook directeur Arnoud van Aalst was tevreden met de opkomst. “Zo tof dat het publiek zo sportief was om überhaupt te komen en te blijven.”

Indien de aanwezigen het idee hadden het viertal dames eerder te hebben gezien, dat klopt. Zij speelden als strijkers een rol in de muziekclip van het Haagse Son Mieux bij het nummer ‘Tonight’

Deze artikelen heeft u misschien gemist