Succesvol project Buurtgezinnen mag door

De Rijswijkse gemeenteraad  heeft unaniem voor een motie van Beter voor Rijswijk, PvdA Rijswijk en Wij. Rijswijk gestemd om het project Buurtgezinnen te kunnen continueren.

De motie meldde dat het project Buurtgezinnen in de afgelopen 2,5 jaar succesvol 28 gezinnen (waarvan 8 in het afgelopen jaar) in Rijswijk  heeft geholpen door middel van een koppeling aan een steun-gezin dat op een laagdrempelige manier ondersteuning biedt. Het budget van € 50.000 was niet begroot voor de komende jaren .

“Het project met een relatief “klein budget” heeft wel een flinke maatschappelijke impact gemaakt en een stevige bijdrage geleverd aan het creëren van een eigen netwerk waarop mensen kunnen terugvallen indien nodig”, aldus de motie

Initiatiefnemer Alice Prenger is verheugd over de aangenomen motie: “Het is mooi dat een goedlopend initiatief als Buurtgezinnen wordt gewaardeerd. Iets wat relatief weinig kost en dat zoveel rendement oplevert mag toch niet gestopt worden. Blij dat alle partijen dit eensgezind hebben gedaan. Zo kan het dus ook in Rijswijk.”  


Meer over het project Buurtgezinnen: Rijswijk – Buurtgezinnen – is op zoek naar steungezinnen

Deze artikelen heeft u misschien gemist