Scheveningen kijkt naar je uit!

Op initiatief van Stichting Buitengewoon Scheveningen is op 15 juli jl. een vrolijk icoon aan Scheveningen toegevoegd. Met het kunstwerk ‘Scheveningen kijkt naar je uit’ wil Buitengewoon Scheveningen, namens de toeristische partners, haar gasten na een roerig jaar weer een gastvrij welkom bieden.

Een jaar aan seizoenen is voorbij gewaaid en met de start van de Haagse zomervakantie zijn de ondernemers op Scheveningen klaar voor een prachtige zomer. De badplaats heeft heel wat in te halen en kijkt ernaar uit om inwoners en bezoekers weer een onvergetelijke tijd te bieden.

Knipoog
Het artistieke initiatief is een verwijzing naar vooruit kijken, nieuw perspectief en een knipoog naar zon, zee en een instant goed gevoel. Het robuuste en tegelijk speelse kunstwerk verbeeldt een reusachtige zonnebril van tien bij tien meter groot en een kleine drie meter hoog en is vanaf nu te zien tussen beachclubs Fat Mermaid en Solbeach. De zonnebril zal de hele zomer te bewonderen zijn op het strand en daarbij een aantal keer verhuizen naar een andere locatie om te laten zien hoe veelzijdig de Haagse kust is.

“Met dit vrolijke werk willen we, naast een gastvrij welkom bieden, ook graag Scheveningen zien en ervaren door de ogen van onze bezoekers. We hopen dat het kunstwerk kan inspireren en verbinden.” aldus het bestuur van Stichting Buitengewoon Scheveningen.

Buitengewoon Scheveningen
Via de communicatiekanalen van Buitengewoon Scheveningen en The Hague Marketing Bureau zal met het inluiden van de zomer vanaf 16 juli een aantal films te zien zijn vanuit het perspectief van de ondernemers die de gasten zo gemist hebben afgelopen jaar. Via de hashtag #thisisthehague hoopt de Stichting ook internationaal het mooie leven aan zee te kunnen laten zien.

Het initiatief van Stichting Buitengewoon Scheveningen wordt ondersteund door de Gemeente Den Haag en is ontwikkeld door LUSTR. Stichting Buitengewoon Scheveningen sluit aan op de campagne zee van ruimte waar Den Haag laat zien bij uitstek een gastvrije bestemming te zijn met prachtige hotels verspreid over de stad, diverse winkel- en horecagebieden en natuurlijk elf kilometer strand. Zo zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke zomer.

Deze artikelen heeft u misschien gemist