Start sloop passage De Terp en Sterpassage Rijswijk

Afgelopen zondag 31 oktober heeft tijdens de eenmalige FunRun het symbolische afscheid plaatsgevonden van de passage De Terp en Sterpassage, een beeldbepalend gedeelte van Bogaard stadscentrum in Rijswijk.  Na jaren trouwe dienst was het tijd om afscheid te nemen. Nog een laatste keer kon er door de voormalige winkelpanden van onder andere V&D worden gerend. Met deze run werd het startsein gegeven voor de sloop van De Terp en de Sterpassage die plaatsmaken voor circa 800 nieuwe huur- en koopwoningen, daktuinen, een nieuw plein en sociaal maatschappelijke voorzieningen.

Hello goodbye Bogaard run
De route van de Funrun liep niet alleen rondom het stadscentrum maar ook dwars door leegstaande winkelpanden, passages en afgesloten trappen. Plekken die nooit eerder voor publiek toegankelijk waren. Er was een route van 1 km uitgezet voor kinderen en een route van 2.5 km die één of twee keer kon worden gelopen.

Nieuwbouwwoningen
Op de plaats van de huidige winkelpassages De Terp en De Sterpassage komen circa 800 nieuwe huur- en koopwoningen. Op de huidige locatie van de Sterpassage komen twee nieuwe woongebouwen met groene daken en terrassen. Een nieuw plein met horeca en terrassen zorgt voor levendigheid en vergroening en er komt ruimte voor commerciële functies.

Waar momenteel nog winkelpassage De Terp ligt, komen in de nabije toekomst nieuwe functies. Op de locatie van de oude V&D verrijzen de komende jaren nieuwe woongebouwen.

Bogaard stadscentrum
Bogaard wordt een stadscentrum waar meer te doen is dan alleen winkelen. Het maakt de komende jaren de overgang van enkel winkelcentrum naar een levendig, eigentijds en groen stadscentrum. Het winkelgedeelte wordt compacter – zo’n 1/3 van de winkelruimte verdwijnt – en de focus van de nieuwbouw komt op wonen te liggen. Er komen in totaal circa 2.500 woningen bij voor Rijswijkers en nieuwe bewoners en meer ruimte voor aanvullende maatschappelijke functies en vergroening van het gebied.

Deze artikelen heeft u misschien gemist