Exclusief interview: Rijswijkse DJ DAIM opent vanavond 100% Fresh van Strandwalfestival

Rijswijker Damian van Es (27) opent vanavond om 20.00 uur het 100% Fresh feest van het Strandwalfestival. Geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Rijswijk maakt  hij zijn tweede opwachting op het DJ-festival. Ditmaal met publiek. Wij hadden een exclusief interview met de Rijswijkse opener van het festival

Wat vind je van het strandwalfestival en dat je daar nu staat? Damian van Es: “Het is nu de 2e keer dat ik bij het Strandwalfestival kom draaien. Vorig jaar was het door corona een andere setting, iedereen moest toen eigenlijk blijven zitten. Ben daarom wel blij dat ik er dit jaar weer bij kan zijn nu iedereen weer lekker mag dansen!”

Wel vaker voor een dergelijk groot publiek opgetreden neem ik aan? “Ja klopt, vorige 2 weekenden ook nog voor een behoorlijk publiek mogen draaien. Hometown festival in Maasland en het feest Zeus bij strandtent Aan de Koot in Scheveningen.”



Wat was het grootste publiek waar je voor gedraaid hebt? “Dat was denk ik op een festival op het strand op Curaçao, of het Kingsland festival in Maastricht, beide tussen de 5 en 10 duizend mensen.”

Wat voor soort muziek draai je?“House muziek, daarbij vind ik het dan vooral leuk om oudere platen in een nieuw jasje te steken. Zo krijg je jong en oud vaak goed mee op de dansvloer, dat is ook  het plan voor morgen bij het Strandwalfestival.”

Naar wie kijk jij uit bij de ‘collega’s vanavond? “Ook al draait hij een compleet andere stijl, ik vind Freddy Moreira super gezellig. Ben hem deze zomer ook een paar keer in het buitenland tegengekomen en het ging altijd goed los bij zijn optreden.”

Jij speelt een thuiswedstrijd… “Haha ja het is zowat in m’n achtertuin. Opgegroeid in Rijswijk en nog steeds woonachtig. Sinds mijn tweede levensjaar in Rijswijk. Wel een kantoortje in Delft, maar dat is natuurlijk ook om de hoek.”

Hoe heb jij het DJ zijn opgepakt en waar? “Ik ben eigenlijk begonnen met het zelf maken/produceren van muziek. Toen zat ik nog op de middelbare school, op het Stanislas Collge, gingen de docenten er vanuit dat ik dan vast ook wel zou kunnen draaien en hebben mij toen als dj voor de schoolfeesten gevraagd. Dat ik toen zoveel op schoolfeesten draaide, viel op bij de organisaties van jongerenfeesten zoals Stay Fresh. Ik ben daar toen ook steeds vaker gaan draaien en zodoende ben ik in de wereld van clubs en festivals terechtgekomen. Van 2013 tot 2020 heb ik ook zelf club feesten georganiseerd, “Nachtdienst” was daar 1 van. Dat feest organiseerde ik in het Paard van Troje in Den Haag, daar kwamen altijd veel jongeren uit Rijswijk en Delft op af.”

Verder nog iets leuks te melden?
“Afgelopen jaren gedraaid in Brazilië, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Curaçao. Achter de schermen veel muziek gemaakt voor veel bekendere dj’s, muziek uitgebracht bij het platenlabel van Armin van Buuren, de komende tijd aan het focussen op meer eigen muziek. Gemiddeld heb ik zo’n 200 boekingen als dj per jaar.”

Foto’s: Martijn van Beek / HomeTown Festival

Deze artikelen heeft u misschien gemist