De Sportraad in Rijswijk heeft nieuw dagelijks bestuur

Martine Koopman is de nieuwe voorzitter, Ivo Caminada de nieuwe penningmeester en Thea Smit blijft als secretaris. Martine en Ivo volgen Bas Contant en Remco Nunninkhoven op, die beiden voor de zomer afscheid namen.

Martine is 8 jaar raadslid geweest in de gemeenteraad van Rijswijk met het sociaal domein, onderwijs en preventie in haar portefeuille. Zij heeft 40 jaar gehockeyd en heeft ook aan atletiek, volleybal, roeien en judo gedaan. “Ik heb er zin in om de komende jaren veel energie te steken om met de sportraad een bijdrage te leveren om alle Rijswijkers met plezier te laten sporten en bewegen op hun eigen niveau, manier en moment en om de Rijswijkse sportinfrastructuur sterker, opener en toegankelijker te maken samen met de gemeente en alle sport- en beweegaanbieders in Rijswijk.”

De Sportraad brengt sport- en beweegaanbieders in Rijswijk bij elkaar om samen met de gemeente een gezonde, actieve en sociale samenleving in Rijswijk te stimuleren en gezamenlijke knelpunten te agenderen en adresseren. Op landelijke thema’s (inclusie, een positieve en veilige sportcultuur, vitale verenigingen en een leven lang bewegen voor jong en oud) worden de ontwikkelingen bijgehouden, die relevant zijn voor Rijswijk. De sportraad adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd op het gebied van sport- en beweegbeleid. De sportraad is te bereiken via info@sportraadrijswijk.nl

Binnenkort wordt er op InRijswijk een interview met de nieuwe voorzitter Martine Koopman geplaatst.

Deze artikelen heeft u misschien gemist