Hoe is het eigenlijk met Wouter Wulffers…?

Heb jij ook wel eens zoiets van: hoe zou het met die man of vrouw zijn? Het zijn de mensen die wat betekend hebben voor Rijswijk en daarbuiten, maar ook nog wel een bijdrage leveren zonder het te weten!!

Wij zoeken ze op in de rubriek: ‘Hoe is het eigenlijk met……….’ Weet je ook iemand waarvan je graag zou willen weten hoe het met diegene eigenlijk gaat, laat het dan de redactie weten op redactie@inrijswijk.com of op Facebook. Ditmaal Wouter Wulffers, de man die negen jaar geleden Rijswijk verliet voor West des Moines in de Amerikaanse staat Iowa.

Wouter, jij hebt ons land en stad verlaten toen je 34 jaar oud was. In welk jaar was dat en waarom naar de VS?
Wouter: “Hiervoor moeten we teruggaan naar het voorjaar van 2012. Zoals sommigen misschien nog weten, ben ik jarenlang actief geweest als speler, coach, en trainer bij verschillende honkbal- en softbalverenigingen in de regio Zuid-Holland. In 2012 was ik actief als coach/trainer voor Dames 2 bij Storks in Den Haag waar ik mijn Amerikaanse toekomstige vrouw heb ontmoet. Zij was door de Haagse vereniging ingehuurd om als “catcher” het eerste damesteam voor dat seizoen te versterken. Gedurende het seizoen heb ik haar beter leren kennen dankzij gezamenlijke vrienden en is er een hechte vriendschap tussen ons ontstaan. Deze vriendschap is later uitgegroeid tot een relatie en in 2013 hebben wij het besluit genomen o op basis van onze gezamenlijke toekomstvisie om een verzoek tot emigratie te starten in Amerika via een K1 visum. Na een lang traject van een jaar ben ik in Juni 2014 naar Amerika geëmigreerd en zijn wij een maand later getrouwd.”

Wat voor herinneringen heb jij aan Rijswijk?
“Veel herinneringen van mijn tijd in Nederland zijn afkomstig uit Rijswijk. Zelf heb ik 30 jaar lang met veel plezier in Rijswijk gewoond. Zo zijn er herinneringen van mijn schooltijd in Rijswijk, zoals de jaarlijkse sportdag tussen de verschillende basisscholen, schoolzwemmen in zwembad “Te Werve”, Egmond aan Zee kamp met groep 8 van de Titus Brandsma school, wildwatervaren in Frankrijk met het R.O.C., en ga zo maar door. Herinneringen van verschillende sportverenigingen in Rijswijk zoals het voetbaltoernooi in Beroun, Tsjechië met R.V.C., het winnen van het regiokampioenschap met de honkbal aspiranten van Red Lions, etc. Herinneringen van de Rijswijkse Schouwburg waar ik 8,5 jaar lang werkzaam ben geweest op de horeca afdeling en de mogelijkheid heb gehad om vele artiesten en Rijswijkers te ontmoeten. Maar ook herinneringen van Ton’s Muziekcafe, de Halve Maan, Lunchroom Meijer, zwemmen in de Put, pizza eten bij Leo en zijn dochters, met wind tegen over de Bult fietsen, etc.”

Volg je het Rijswijkse nieuws nog een beetje?
“Zelf volg ik niet actief meer het lokale Rijswijkse nieuws. Zo af en toe zie ik nog een bericht op Facebook over wat er zich afspeelt in Rijswijk.”



Kun jij het grote verschil uitleggen tussen Nederland en de Verenigde Staten en heb je je makkelijk aan kunnen passen?
“Beide landen zijn zo verschillend als je ze in het geheel vergelijkt, maar tevens ook erg vergelijkbaar als je bepaalde provincies in met staten vergelijkt. Zelf ben ik met mijn familie woonachtig in West Des Moines, in de staat Iowa. Dit is een buitenwijk van de hoofdstad Des Moines in de staat Iowa. Nu hoor ik iedereen zeggen Iowa, dus hieronder vindt je een aantal weetjes over de staat Iowa.”

  • In Iowa wonen 3,2 miljoen Amerikanen
  • Des Moines is de Franse vertaling voor monniken
  • De film “The Field of Dreams” is opgenomen in de staat Iowa en Major League Baseball heeft op de filmlocatie de afgelopen 2 jaren een wedstrijd gespeeld.
  • Iowa State Fair is de op 3 na grootste fair in Amerika
  • Iowa heeft een jaarlijkse fietstocht waar meer dan 18.000 deelnemers zich voor opgeven
  • Pella, is een Nederlandse vestigingsdorp waar elk jaar een tulpenfeest en kerstmarkt gehouden worden. Daarnaast vind je hier traditionele bakkers, slagers, snackbar, en Nederlandse producten.
  • Snake Alley, gelegen in Burlington, IA, is door Ripley’s Believe It Or Not uitgeroepen tot ’s werelds meest bochtige straat.

Nog familie in Rijswijk? Zo ja, zie je ze nog regelmatig?
“Het is ons streven om 2 keer per jaar naar Nederland te reizen en mijn familie te bezoeken. Mijn vader en mijn zus zijn beiden niet woonachtig in Rijswijk.”

Had jij niet wat met honkbal en softbal, en doe je daar nog wat mee in de VS?
“Dat is inderdaad correct. Ik heb voor verschillende honkbal- en softbalverenigingen in de regio gespeeld. Via een basisschool sportprogramma ben in groep 8 in aanraking gekomen met de sport en is mijn passie hiervoor ontstaan. Honkbal is een slagbalspel. In 1992 ben ik begonnen met het spelen van honkbal en softbal bij Red Lions in Rijswijk. Ik raad iedereen aan om eens een bezoek te brengen aan Red Lions om een wedstrijd te kijken of een keer mee te trainen. Naast Red Lions heb ik ook nog gespeeld bij Blue Birds in Delft, Power en Storks in Den Haag. In Amerika heb in 2 jaar lang slowpitch softbal gespeeld met de Bombers waarmee we 2 keer divisie kampioen zijn geworden. Helaas speel ik na een armblessure en rugoperatie geen honkbal en softbal meer.”

Zie jij je ooit nog terugkeren naar Nederland ?
“Zeg nooit nooit. Mijn vrouw vindt Nederland een geweldig land en wij genieten dan ook elke keer als we weer op vakantie zijn in Nederland. Maar op dit moment zitten wij helemaal op onze plek hier in Amerika.”

Wat wil je nog kwijt?
“Ik wil alvast iedereen die ik ken fijne feestdagen en een voorspoedig 2023 toewensen”

Deze artikelen heeft u misschien gemist