Wethouder Mark Wit bezoekt Sterrenwacht Rijswijk

Wethouder Mark Wit bezoekt de Rijswijkse Sterrenwacht aan de Petronella Voûtestraat 389-A

Boven op een gebouw van 12 verdiepingen aan de Petronella Voûtestraat is de Stichting Sterrenwacht Rijswijk gevestigd. Deze stichting heeft als doel om mensen op een enthousiaste manier iets bij te brengen over sterrenkunde. De Sterrenwacht ontvangt subsidie van de gemeente Rijswijk en wordt geheel gerund door vrijwilligers. Elke eerste en derde vrijdag van de maand organiseren zij publieksavonden. Deze zijn vrij toegankelijk met de ooievaarspas. Tijdens deze avonden kunnen bezoekers door de grote telescoop in de koepel naar de sterrenhemel kijken.

Wethouder Mark Wit ging op bezoek bij de Sterrenwacht om nader kennis te maken met de vrijwilligers. Na het bewonderen van de astrofotografie, gemaakt door leden van de Sterrenwacht, kreeg de wethouder in de koepel uitleg over de werking van de telescoop. Helaas regende het waardoor er niet zelf een kijkje kon worden genomen door deze telescoop. Dat is voor een volgende keer!

Kijk voor meer informatie over de Sterrenwacht en de bezoekersavonden op de website van de Sterrenwacht: www.sterrenwachtrijswijk.nl

Deze artikelen heeft u misschien gemist