Mink Out is kroegbaas van de Conkelaer in Voorburg op de grens van Rijswijk, maar ook kenner van het Haagse leven in alle facetten en tevens columnist. Foto: Frank Jansen

Bart Boos draait zich om in zijn grafje (1) nu Superspits Matthijs, BNN/VARA, noodgedwongen het veld heeft geruimd. Het boegbeeld van hip Nederland is van zijn voorplecht gevallen. Terwijl hij daar voor een grensoverschrijdend bedrag (2) sociaal correct zat te doen met aandacht voor LHBTI-ers tot slaaf gemaakte e.v.a. getergden, deed hij buiten beeld blijkbaar zelf het tegenovergestelde.
Schijnt dat er best veel mensen klachten over hem hadden dus waren het geenszins incidenten.

Nou had ik van die Thijs sowieso geen hoge pet op, maar er was een reden.
Vrienden probeerden me bij DWDD te krijgen om mijn columns onder de aandacht te brengen, maar ik was schijnbaar niet bekend- en literair genoeg.
Dit tragisch voorval stond mijn kijkplezier regelmatig in de weg.
Maar ook wrok slijt. Laatst de aflevering van ‘Matthijs gaat door’ gekeken met Boudewijn de Groot er in, vond het steengoed. Begon hem zowaar te vergeven.

Hij is duidelijk enorm gedreven, dus vraagt dat het uiterste van zijn mensen.
En dan bij zo’n hoog-niveau-programma als DWDD 5 dagen in de week.
Ik geef het je te doen zonder uitbarstingen.
Deze vakidioot gaat uit zijn pan als er iemand de boel verkloot, wellicht ook al bij een verdenking daarvan. Dan slaat hij door, nooit goed te praten natuurlijk.
Zo’n kijkcijferkanon krijgt macht en wordt een soort onderkoning. Niemand spreekt zo iemand tegen. Tis een f*cking money machine.
Van hoog tot laag doet er zijn voordeel mee. Iedereen wil bij hem werken. Staat natuurlijk wel erg goed op je CV als je bij Matthijs was.

Ok, hij is te ver gegaan en had zich duidelijker moeten excuseren, dat wel.
Maar dat je dan zo’n fenomeen als Matthijs helemaal afknalt gaat me wel een beetje te ver. Dat is gewoon zonde van zijn enorm talent.

Nog even dit: in Qatar is men veel beter in grensoverschrijdend gedrag en daar mogen ze wel gewoon doorgaan. Zélfs als we het al van tevoren weten.
Zal in de cultuur zitten, je kan die uiteraard niet met de onze vergelijken;-).

Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

(*1-2) Grapjes zijn niet helemaal van mijzelf. Vond dat die grove van Bart Boos er wel in kon omdat hij zelf ook wel van een potje grove humor hield.

1900 Golgotha. Edvard Munch

Deze artikelen heeft u misschien gemist