Interview met Steffie van der Peet, Haagse sportvrouw 2022 met Rijswijks verleden

Steffie van der Peet, eerder uitgeroepen tot Rijswijks sporter van het jaar, is maandag op het Haagse Sportgala uitgeroepen tot Haagse sportvrouw 2022. InRijswijk had een interview met de wielrenster die in Rijswijk opgroeide.

“Maandag heb ik vooral erg genoten”, vertelt Steffie. “Ik vond het een hele leuke avond, en bijzonder om alle sporten zo voorbij te zien komen. mijn concurrentie vond ik niet mis (Wereldkampioen breakdance India Sardjoe, hockeyster Eva de Goede en shorttrackster Selma Poutsma-red.). ik vond het mooi om te zien dat we met 4 vrouwen zo veel diversiteit in sporten konden laten zien op een super hoog niveau. Mijn hoogtepunt van 2022 vond ik wel echt mijn bronzen medaille op het WK keirin. Daarna heb ik nog 2x een Champions League keirin gewonnen, dit vond ik ook super gaaf, omdat dat (aan mezelf) liet zien dat ik het ook vaker kan.”

Van der Peet leerde het wielrennen bij de Rijswijkse vereniging De Spartaan, waar ze van 2008 tot en met 2014 heeft gefietst. “ik weet dat wij bij de Sartaan zijn gaan fietsen omdat het relatief dichtbij huis was en we lekker op de racefiets naar de training konden fietsen. mijn zussen waren daar erg enthousiast en zo ben ik daar ook in gerold. Nee, verder niets gehoord van de Spartaan zelf. Wel weet ik dat mijn oude trainers van de Spartaan, Geo en Dimitri nog erg betrokken zijn en me via mijn vader nog feliciteren.”
“Ik heb een soort van in Rijswijk gewoond haha! Mijn ouders wonen nog steeds in het huis aan de Rijswijkse Landingsbaan waar ik geboren ben. Dat is nu Den Haag, maar vroeger was dat nog Rijswijk geloof ik. Nu kom ik niet super veel meer met Rijswijk, maar ik er heb nog wel de mooie herinneringen aan daar. Steffie is niet de enige die getalenteerd is in het wielrennen. “Mijn zus Melissa gaat nu voor een ploeg (Proximus) rijden, dus die gaat erg lekker op de weg.”



Terugblikken op prijzen is leuk, vooruitblikken op wat er nog gaat komen, misschien nog wel leuker.
“In 2023 wil ik weer voor podium gaan op de teamsprint en individueel op het EK en WK. En 2024 is het doel om me te kwalificeren voor de Olympische spelen.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist