Klein en knus Kerstafette Kerstbrunch bij Eetstudio geslaagd!

Dat de Kerstafette voor iedereen is, blijkt maar weer. In een knusse setting kwamen 15 senioren op dinsdag 20 december bij elkaar in de Muziekbuurt. “We zijn de Eetstudio in oktober gestart in de Week tegen de Eenzaamheid. “Alles begint klein en zo heb je echte aandacht voor elkaar”, benadrukt Elly Swinkels.

Bij de start van de Kerstbrunch is de flyer verspreid in twee seniorencomplexen in de Muziekbuurt en bereikte ook nieuwe bezoekers. Eén van de nieuwe bezoekers vertelde herhaaldelijk hoe blij én dankbaar ze is dat ze onder de mensen kan zijn rond de feestdagen. “Voor mij hoeft het allemaal niet zo druk en massaal”, zegt de bewoonster.

De organisatie, Roxanne, Shane en Elly, gaf een persoonlijke draai aan de gedekte tafel. Zo lag er op elke bord een persoonlijke kerstkaart met de beste wensen.
Na afloop kreeg de Eetstudio complimenten en waardering voor het samenbrengen van bijzondere bewoners.

De Eetstudio is een kleinschalig project dat buurtbewoners samenbrengt in een huiskamer sfeer zodat bezoekers vertrouwd raken met elkaar. Voor veel vaste bezoekers is de Eetstudio het hoogte punt van de week. Elke 1e en 3e dinsdag van de maand is iedereen vanaf 11.30 uur van harte uitgenodigd voor een hapje en drankje.

De Kerstbrunch is een bewonersinitiatief die ondersteund wordt door Welzijn Rijswijk en gemeente Rijswijk.

Deze artikelen heeft u misschien gemist