Vredenburch college/Rijswijks lyceum betrekken buurtbewoners bij de school

Het Vredenburch College en het Rijswijks Lyceum liggen vlak bij elkaar (van Vredenburchweg en Karmozijnstraat). Het zijn scholen met twee verschillende opleidingen. Bij het Rijswijks lyceum moet je zijn voor Mavo/Havo/VWO/Gymnasium en bij het Vredenburch college voor vmbo opleidingen met zorg en welzijn als praktische kant.

Het Vredenburch College organiseert ieder jaar een buurtlunch waarbij dus alle bewoners uit de omliggende buurt worden uitgenodigd. De opkomst op donderdag 16 maart was overweldigend. Het initiatief werd op prijs gesteld door de bewoners die genoten van lekkere hapjes en broodjes, maar namen ook de tijd om in gesprek te gaan met de mensen van de school. Spontaan riep een bewoner dat hij het wel leuk zou vinden om volgend jaar met leerlingen in gesprek te gaan, dus wie weet! Wethouder Larissa Bentvelzen had een drukke agenda maar maakte hiervoor toch graag even tijd en prees de school om dit mooie initiatief.

Een belangrijke rol hierin speelt ook de veiligheidscoördinator van de school die immers de veiligheid moet zien te waarborgen in en buiten de school. De politie waaronder jeugdagente Ilse Hoffmans en wijkagent Klaas van Duijvenbode toonde hun belangstelling.

Vlak voor deze bijeenkomst werd het team en leerlingen nog opgeschikt door het feit dat een docente was getroffen door een ongeval op school waarbij er een ambulance aan te pas moest komen. Gelukkig kwam later de melding dat het goed gaat met haar. De leerlingen en het team waren best geschrokken en daarom was er groot respect dat de buurtlunch ondanks alles toch doorgang kon vinden, aldus Jacco Sloof.De nieuwe rector van de scholen is Maarten Passet. Hij volgt Jeroen Bos op die veel heeft betekend voor de school. Passet is zeker geen nieuw gezicht want hij is er al 21 jaar werkzaam en heeft er zelfs als leerling nog op deze school gezeten en is ook nog eens een rasechte Rijswijker. De rector zei het belangrijk te vinden dat buurtbewoners nu eens kunnen kijken wat er achter de muren van de school zich allemaal afspeelt.

De lunch was op voortreffelijke wijze verzorgd door Ghizlan Nouali, Dilhevi Kantarciiglu, Melek Tagi en Nita Jagroep . Zij en alle medewerkers verdienen een groot applaus!!

Redactie en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist