Rens Bakker, het gezicht van Assurantiefactory

Rens Bakker (29) groeide op in de Strijp en is sindsdien altijd in Rijswijk blijven wonen. Sinds een jaar is zijn werkomgeving ook gelegen in Rijswijk. Sinds 2022 is hij gestart met het bedrijf Assurantiefactory, gevestigd in het pand van Hoornwijck Groep.

“lk heb op de Petrusschool gezeten en ben na de middelbare school uitgevlogen naar de universiteit”, zegt Rens, zoon van Hoornwijck Groep vennoot Ronald. “lk heb nooit de grote stad opgezocht. Na de universiteit ben ik bij de bank terecht gekomen. Bij de ING Bank binnen het segment Private Banking. Klinkt heel duur, maar je bent het aanspreekpunt voor mensen met een bovengemiddeld vermogen. Begonnen als stagiair, doorgegroeid tot Private Banker met in mijn portefeuille 150 families. Ben begonnen in rayon Den Haag met onder meer Rijswijk in het pakket, maar uiteindelijk terechtgekomen in de Bollenstreek. Poten in de klei, heel boers af en toe, maar heel erg leuk. Van alle facetten van het bankieren moest je wel wat weten, want je was het aanspreekpunt over onder meer vermogensbeheer en beleggen. Tot aan hypotheken en simpel internetbankieren toe. Na de zoveelste reorganisatie kreeg ik te horen dat mijn functie zou komen te vervallen en mocht ik wat anders gaan zoeken. Dat kon binnen de bank, eventueel in Amsterdam. Maar er was een kleine onderweg waardoor ik goed ben gaan nadenken.”

De vader van Rens, Ronald Bakker, is een van de vennoten van de Hoornwijck Groep. Het administratiekantoor aan Park Hoornwijck 2 in Rijswijk was al een tijd bezig hoe zij hun dienstverlening nog meer konden uitbreiden. Een aanvulling in de vorm van verzekeringen en hypotheken zou perfect in het plaatje passen. Zo werd de link met Rens snel gelegd en zou hij die dienstverlening op zich gaan nemen, Assurantiefactory was geboren.

Rens: “In samenwerking met Van Ravestein en Andriessen, verzekeringsadviseurs die ook in ons pand zitten, werd een assurantietak opgezet. Met hen zijn we sinds 1 januari 2022 het label Assurantiefactory begonnen. Ondernemers die bij Hoornwijck Groep zitten, kunnen nu ook een vast aanspreekpunt hebben waar het gaat om verzekeringen en hypotheken. Voor veel ondernemers is het een goed gevoel dat alles onder een dak zit. Sommige ondernemers vonden het onpersoonlijke contact met verschillende accountmanagers bij een andere verzekeringsadviseur lastig en vonden hier een persoonlijke benadering die ze wilden.”

MKB

“We adviseren in verzekeringen en hypotheken”, vervolgt Rens. “Hypotheken doen we voor de klanten die al bij Hoornwijck Groep zitten, maar uiteraard ook voor klanten daarbuiten. Voor verzekeringen focussen we ons op bedrijven binnen het MKB Haaglanden. Het voordeel van de nauwe samenwerking met Hoornwijck Groep is dat we snel kunnen schakelen omdat de financiële gegevens letterlijk een verdieping lager liggen. Dat werkt zeer efficiënt wat bijvoorbeeld de doorlooptijd van een hypotheekaanvraag ten goede komt.”

Rens Bakker is niet de enige die zich voor Assurantiefactory inzet. “We hebben met Ron van Ravestein en Floris Andriessen al twee verzekeringsexperts die jaren in het vak zitten. Meestal gaan we met 2 man op pad, een relatiebeheerder van Hoornwijck Groep en ik. Wij onderscheiden ons daarmee in de markt. Natuurlijk zijn er meer zoals wij, maar er zijn maar weinig kantoren in deze regio die alles onder een dak hebben.”

Specialisatie

“Op het gebied van hypotheken zijn wij gespecialiseerd in ondernemershypotheken. Bij ondernemers komt er veelal meer kijken dan aIleen een jaaroverzicht van de werkgever. Door de nauwe samenwerking met Hoornwijck Groep hebben we volledig inzicht in de cijfers van de ondernemer waardoor we de ondernemer optimaal kunnen adviseren.

Voor bepaalde groepen ondernemers kan het lastig zijn een hypotheek te krijgen. Denk daarbij aan ondernemers die startend zijn of het erg lastig hebben gehad in de Corona periode. Echter, lastig wil niet zeggen onmogelijk. Het is mooi om te zien dat wij voor ondernemers zaken hebben kunnen regelen die ze zelf niet voor mogelijk hebben gehouden.”

Het gevoel voor dienstverlening lijkt bij Rens met de opvoeding mee te zijn gegeven. “Mijn vader had eerst het bedrijf Bakker en Partners. Toen ik na mijn studie bij de bank ging werken, dacht mijn vader mij nooit meer terug te zien op de zaak bij hem. Maar als een Heintje Davids ben ik teruggekomen. lnmiddels was hij vennoot bij Hoornwijck Groep. Het ondernemerschap ligt me, ik bepaal nu mijn eigen koers en dat bevalt erg goed.

“Onze missie is er voor te zorgen dat alle ondernemers een hypotheek krijgen waarmee zij in het huis van hun dromen kunnen wonen en daarbij goed verzekerd zijn, zowel zakelijk als privé. Op onze manier van werken krijgen we veel positieve reacties. Dat geeft aan dat we de goede weg in zijn geslagen”

Deze artikelen heeft u misschien gemist