Voetballers Vredenburch doen goede zaken in strijd om periodetitel na zevenklapper tegen HPSV

archieffoto

Twee Rijswijkse amateurvoetbalverenigingen kwamen zaterdag tijdens het inhaalweekeinde in actie. Vredenburch en HPSV hadden onderling besloten hun inhaalwedstrijd afgelopen dinsdag te spelen, maar werden door de KNVB teruggefloten. Voor RVC Celeritas resteerde nog de restant van de wedstrijd in Leidschendam tegen SEV, eerder in de rust gestaakt vanwege een hamstringblessure van de scheidsrechter.

Vredenburch – HPSV  7-1

De Haagse Politie Sport Vereniging (HPSV) en voetballen tegen clubs uit Rijswijk, het is geen gelukkige combinatie. Vorige week werd op eigen terrein in het Zuiderpark met 1-8 van mede degradatiegenoot Semper Altius verloren, zaterdag gingen de Haagse diensters met 1-7 de bietenbrug op tegen Vredenbruch. Het kostte de agenten de nodige moeite om een elftal op de been te krijgen, door wat van diensten te ruilen was het uiteindelijk toch gelukt. Op de reservebank zat als enige wisselspeler de 63-jarige Dan Hageman. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal meldde zich alsnog een speler…

Al na 5 minuten werd Vredenburch speler Johnny Vergeer in de beruchte lijnen aangetikt door Danny Flothuis, aanvoerder van de agenten, maar de, zoals altijd, met een zonnebril op fluitende scheidsrechter Piet Opdam, wilde van geen penalty weten. Twee minuten later nam Vergeer sportief revanche door de bal achter doelman Zonneveld van HPSV binnen te tikken, 1-0 voor de thuisclub op de Burcht. In de 11e minuut was het Jordi Grundeken die de bal doorkopte waar Richard van Trier bij de eerste paal stond om de 2-0 aan te tekenen. Halverwege de eerste helft viel er dan eindelijk iets positiefs te melden van HPSV, een lange bal van Ricardo van Roest werd door Aldo Shehu opgepikt die vervolgens met succes de keeper van de thuisploeg wist te omspelen om er weer een wedstrijd van te maken. Vlak voor rust ging Mehet Aygun richting achterlijn om vervolgens de bal breed te leggen waar Richard van Trier klaarstond om de bal direct achter HPSV doelman Zonneveld binnen te schieten, ruststand 3-1.

Na de thee was Richard van Trier, veteraan van het derde elftal van de Rijswijkers twee maal trefzeker. Een curieus moment deed zich vervolgens in minuut 58 voor. Davy Lukassen schoot een assist van Tristan Sander via de linkerpaal en vervolgens rechterpaal weer het veld in. Niemand had een doelpunt gezien, behalve man die erover gaat, leidsman Opdam, die als enige wel had gezien dat de bal de doellijn was gepasseerd. De felle protesten van de HPSV spelers waren niet Opdam besteed. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal liep Michael Steijn vanaf eigen strafschopgebied het hele veld over, had geen kind aan de HPSV verdedigers die hem tevergeefs trachtten af te stoppen om vervolgens doelman Zonneveld het nakijken te geven. Eindstand 7-1. Vredenburch staat er nu niet slecht voor in de derde periode. De uitgangspositie voor deelname aan de nacompetitie is goed, maar dan moeten de laatste drie wedstrijden in deze competitie wel allemaal worden gewonnen.

SEV – RVC Celeritas 0-3

De selectie van vertrekkende trainer Dennis Young speelden zaterdag op de Kastelenring in Leidschendam het restant van de in de rust gestaakte wedstrijd tegen SEV. De 0-3 zege kwam tot stand dankzij treffers van Giovalli Serbony (2x) en Andres Manuela. Het zaterdag goed voor de dag komende Celeritas staat na deze zege nog steeds op de zesde plek in 4D. Zaterdag is op het eigen sportpark Prinses Irene het vier plekken lager staande VV Moerkapelle te gast, ook in deze wedstrijd moet Celeritas is staat geacht worden de volle buit, drie punten, te kunnen pakken.