Wethouder Gijs van Malsen: “Ik krijg echt een warm gevoel van binnen van deze actie”

Wethouder Gijs van Malsen opende de actie die zaterdag ervoor zorgde dat maar liefst 57 overvolle kratten gevuld konden worden voor de Rijswijkse voedselbank. Hij leverde zijn gekochte voedselwaren in bij ambassadeur Harley Willemse van Welzijn Rijswijk.

“Ik krijg echt een warm gevoel van binnen van deze actie. Zoveel Rijswijkers die solidair zijn met mensen die het zwaar hebben! Dat is in mijn ogen ongekend. En misschien ook wel een teken dat er in de hele maatschappij veel meer draagvlak leeft om voor anderen op te komen dan we soms denken. Mooi ook dat er zoveel vrijwilligers en lokale prominenten in actie gekomen zijn.”


Wethouder Gijs van Malsen (links) met PLUS eigenaar Richard Jongenotter

Buitengewoon sympathiek
“En ook tof dat de actie samen met een lokale ondernemer opgezet is. Waar sommige supermarkten hun personeel ondanks hoge winsten zien staken, staat hier een kruidenier die zich inzet voor meer verbinding in de samenleving. Liefst had ik dat er geen voedselbanken zouden bestaan in Nederland, maar zolang er voor sommigen een kloof gaapt tussen een stabiel bestaan en hun maandelijkse inkomen, zijn dit soort acties hard nodig. Buitengewoon sympathiek initiatief waar er wat mij betreft meer van mogen zijn!”


de wethouder leverde zijn gekochte voedselwaren in bij ambassadeur Harley Willemse van Welzijn Rijswijk (links op de foto)

Deze artikelen heeft u misschien gemist