Nieuw asfalt op de Haagse Erasmusweg en Poeldijkseweg

De gemeente Den Haag gaat werkzaamheden uitvoeren aan de Erasmusweg en Poeldijkseweg. Het asfalt is in slechte staat en wordt daarom vervangen. De werkzaamheden gaan maandag 14 augustus van start en duren tot en met 25 augustus. Van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus zijn alle rijbanen in beide richtingen volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.  

Werkzaamheden in twee fasen
In de eerste week, van maandag 14 augustus tot en met vrijdag 18 augustus, worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd aan de Erasmusweg. De Erasmusweg blijft gedurende deze week toegankelijk maar in beide rijrichtingen wordt een van de 2 rijbanen afgesloten voor verkeer.

In de tweede week, van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus, wordt het asfalt verwijderd en krijgen de Erasmusweg, Poeldijkseweg en het fietspad bij de Poeldijkseweg nieuw asfalt. De rijbanen en het fietspad worden volledig afgesloten en het verkeer wordt in deze week omgeleid via omleidingsroutes. De werkzaamheden worden tussen 7.00 uur ’s ochtends en 16.00 uur ’s middags uitgevoerd.

Omleidingen
Weggebruikers moeten omleidingen volgen en rekening houden met extra reistijd en drukte. Via borden worden de omleidingsroutes aangegeven. Automobilisten worden omgeleid via de volgende routes:

  • Het verkeer richting Wateringen en Kwintsheul wordt omgeleid via de Lozerlaan, Nieuweweg, Paul Captijnlaan, Arckelweg en Zuidwijckweg.
  • Het verkeer richting Naaldwijk en Poeldijk wordt omgeleid via de N222, N465, Middelbroekweg en Burgemeester Elsenweg.
  • Het verkeer richting Wateringen en Den Haag wordt omgeleid via de Arckelweg, Paul Captijnlaan, Nieuweweg en Lozerlaan.
  • Het verkeer richting de Lozerlaan wordt omgeleid via de Poeldijkseweg, Noordweg, Laan van Wateringse Veld en Erasmusweg.

Bij de Poeldijkseweg komt een tijdelijk fietspad in beide rijrichtingen, waardoor (brom)fietsers veilig langs het hele werkgebied kunnen rijden. Bij het kruispunt met de Lozerlaan en Erasmusweg kunnen (brom)fietsers oversteken voor de richting Wateringen en Poeldijk.

Meer informatie
Informatie over alle werkzaamheden aan de weg in Den Haag, inclusief het groot onderhoud Erasmusweg en Poeldijkseweg, vindt u op de website bereikbarestad.denhaag.nl/werkzaamheden.

Deze artikelen heeft u misschien gemist