Jordy Loof: “De aanwezigheid van veel familie en vrienden maakte het heel bijzonder”

Donderdagavond 21 september is Jordy Loof (26) geïnstalleerd als gemeenteraadslid namens de Rijswijkse VVD. Jordy zal meteen aan de slag gaan als fractievoorzitter.

Hij volgt daarmee Coen Sleddering op die op 4 juli zijn vertrek uit de Rijswijkse politiek heeft aangekondigd. Met de installatie van Jordy is de fractie van de Rijswijkse VVD weer compleet.

Hartverwarmend
We vroegen Jordy naar zijn donderdagavond: “Vanuit persoonlijk perspectief als een heel leuke en ook hartverwarmende avond. De aanwezigheid van veel familie en vrienden maakte het heel bijzonder en ook zij hebben het ervaren als erg leuk en bijzonder. En natuurlijk een grote stap voor mij, waarbij het nu echt gaat om het nemen van verantwoordelijkheid voor Rijswijk. Dat gevoel voel ik wel als ik aan die verantwoordelijkheid denk, maar ik ga er met veel plezier en enthousiasme mee aan de slag! En natuurlijk aangevuld de mooie woorden en de terechte waardering voor Coen! Toch iemand die ik al vijf jaar ken en in die zin ook deels een voorbeeld is.”

Verkiezingsbelofte
Jordy kon direct aan de slag als fractievoorzitter over moeilijk kwesties als de Van Rijnweg en Pasgeld. “Goed dat we onze verkiezingsbelofte over de Van Rijnweg hebben weten waar te maken. Nu is het de taak om de Van Rijnweg en Van der Kooijweg snel nog veiliger te maken. Ook goed dat het bestemmingsplan voor Pasgeld is aangenomen. Het zijn mooie plannen voor een mooie wijk.”

Dagelijks leven
Jordy: “In het dagelijkse leven zit ik in de afronding van mijn master rechten in Leiden. Afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht. Daar ben ik bijna mee klaar en daarna ga ik aan de slag met het zoeken van werk. Verder ben ik nog actief voor de VVD in Zuid-Holland en ben ik al bijna 9 jaar postbezorger bij PostNL op de zaterdagen. Een bijbaan die ik al die tijd heb vastgehouden omdat ik dat leuk vind.”

Foto’s: Frank Jansen

Deze artikelen heeft u misschien gemist