Maak je eigen pronouns badge

Afb.: website bibliotheek in Rijswijk

Ga op 11 oktober langs bij de Bibliotheek in Rijswijk voor een open gesprek over Coming Out Day en maak een gratis badge met jouw favoriete pronouns.

Woensdag 11 oktober is het Internationale Coming Out Day. Dit is de dag waarop je viert dat iedereen open kan zijn over wie ze zijn. Traditiegetrouw gaat op deze dag de regenboogvlag op veel plekken hoog in de vlaggenmast en zijn er allerlei activiteiten rondom uit de kast komen. Ook de Bibliotheek vindt het belangrijk deze dag te vieren.

Wat zijn pronouns? We kennen allemaal de termen ‘man’ en ‘vrouw’ maar er bestaan veel meer genders. Mensen die zich niet in de twee opties herkennen, vinden het belangrijk dat zij kenbaar kunnen maken hoe zij aangesproken willen worden. Dat kan onder meer door het dragen van een pronouns badge. Dus niet alleen ‘zij’ en ‘hij’ maar het is ook mogelijk iemand met ‘hen’ aan te spreken. Wat betekent dat nu allemaal? In de Bibliotheek in Rijswijk kan je samen met Stichting Welzijn in een open gesprek hierover praten. Maak ook een gratis badge met jouw favoriete pronouns erop.

Wanneer: woensdag 11 oktober
Hoe laat: 15.30 – 17.00 uur
Waar: Bibliotheek Rijswijk op de traptribune
Adres: Generaal Spoorlaan 2 | Rijswijk

Meer weten over Coming Out Day? Klik dan hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist