Ponyweide krijgt donatie van Rotary

Rotary voorzitter Marianne Bulder (links) overhandigt de cheque aan Maurice en Brigitte Goudsmith

Al zes jaar is de Ponyweide in de Presidentenbuurt druk in de wijk met de verzorging van de Shetlanders en schapen. Ze willen voor de hygiëne graag een wateraansluiting. Van de Rijswijkse Rotaryclub hebben ze een flinke donatie gekregen.

“We zijn enorm blij met de hulp van de Rijswijkse Rotary Club Rijswijk. Met statiegeld van flesjes en blikjes zijn we al begonnen, maar de investering is zo groot dat we nog jaren bezig zouden zijn. Nu hebben we Dunea al opdracht kunnen geven”, vertellen de beheerders Brigitte en Maurice Goudsmith.

November waterfeestje
Omdat de Ponyweidedeel uitmaakt van het Rijswijkse Bos, waren er geen aansluitingen van elektriciteit en water. Een paar jaar geleden hebben ze een elektriciteitsaansluiting bij elkaar gespaard. “Het water halen we uit de sloot of in emmers van twaalf hoog naar beneden. Voor de hygiëne is dat niet ideaal. Handen wassen kunnen de kinderen niet, dat doen we met doekjes. De sloot is vies en door het brood dat mensen aan de eenden voeren leven er ook ratten. Na het opvragen van een offerte bij Dunea schrokken we van het bedrag: € 7.500.

Grote investering
“De leiding moest niet alleen onder de weg en de sloot door, maar we moesten ook een waterput graven. Met hulp van veel bewoners zijn we een statiegeld-actie gestart. Daarmee is al 1200 euro bijeen gebracht. We zijn dan ook superblij met de hulp van rotaryclub. We hebben de opdracht al aan Dudea gegeven. Half november verwachten we dat de aansluiting gereed is. Dat gaan we vieren met een waterfeestje, voor de kinderen met een beetje siroop erin.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist