Dikke winterjassen gevraagd

Afb.: St. Kei Rijswijk

Deze week is voor het derde jaar de Rijswijkse winterjassenactie gestart voor kinderen van gezinnen met een laag inkomen.

Sommigen hebben een winterjas over in de kast, anderen hebben er een nodig maar kunnen die niet betalen. Het is een dure uitgave als je weinig geld hebt. Een groot aantal gezinnen in Rijswijk is afhankelijk van gemeentelijke regelingen. Denk hierbij aan de ooievaarspas voor scholieren. Je praat dan over zo’n 1500 kinderen. Gelukkig zijn er ook burgerinitiatieven, zoals deze winterjassenactie. De organisatoren hopen 1000 winterjassen in alle maten te kunnen inzamelen. Er is vooral veel behoefte aan de maten 164 en 176.

Inwoners kunnen op diverse locaties winterjassen inleveren (zie afbeelding). Voor het eerst doen ook Rijswijkse basisscholen mee. Bij de ingang van deze scholen hangt een inzamelposter en er staat een verzamelkist voor kleding.

Op de website van de stichting Kei kunnen in aanmerking komende gezinnen een gratis winterjas aanvragen. Na het verwerken van de aanvraag ontvangen de ouders een toegangscode voor de tijdelijke winterjassenwinkel in het Stanislas College, waar de gratis winterjassen kunnen worden opgehaald.

Deze artikelen heeft u misschien gemist