Ontbijten met de burgemeester

Burgemeester Huri Sahin aan de ontbijttafel met leerlingen van basisschool Steenvoorde tijdens het Burgemeestersontbijt 2023 (foto: gemeente Rijswijk)

Het was een bijzondere ochtend voor groep 8 van basisschool Steenvoorde. Deze groep mocht op vrijdag 13 oktober in het stadhuis ontbijten met burgemeester Huri Sahin.

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, waaraan zo’n 240 gemeenten deze week deelnamen. Burgemeester Sahin schoof aan bij alle tafeltjes om met alle 34 leerlingen te kunnen praten over het belang van goed ontbijten. Ze vertelde bijvoorbeeld wat ze zelf graag ontbijt en hoe dat was als kind. 

Ontbijtpakket

Bakkerij Bosman uit de Herenstraat in Rijswijk verzorgde het ontbijt. Op het menu stond een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Aan het einde van het ontbijt wilden alle kinderen de handtekening van de burgemeester. Na een gezonde, leerzame, lekkere en vooral gezellige ochtend vertrokken ze weer terug naar school. 

Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt is een landelijk ontbijtevenement met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. In de ontbijtweek schuiven basisscholen, kinderopvanglocaties en brugklassen in heel Nederland aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk een goed ontbijt is en wat je ’s ochtends het beste kunt eten. De 21e editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats in de week van 16 tot 10 november.
Meer weten? Kijk op deze website.

Deze artikelen heeft u misschien gemist