Rond de 400 mensen bij manifestatie met Sint en Zwarte Pieten

foto: Nico van Geresteijn

Bij de manifestatie waar zaterdagmiddag Sint en Zwarte Pieten aanwezig waren op het Piramideplein waren rond de 400 mensen en kinderen aanwezig. De manifestatie is door Rijswijks-Belang raadslid Marc Weterings en anderen van de organisatie georganiseerd.

De officiële intocht van Sint, georganiseerd door de gemeente Rijswijk, was vorige week. Daarbij waren roetveegpieten aanwezig. Burgemeester Huri Sahin verwelkomde de Sint en was getuige van de intocht. De burgemeester verbood de Sinterklaasintocht van deze zaterdag omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd omdat Extinction Rebellion en Kick Out Zwarte Piet hadden aangekondigd aanwezig te zijn.

De organisatoren van deze zaterdag maakten van de tweede intocht een manifestatie. Hierdoor kon het feest niet worden verboden. Ongeveer dertig mensen waren zaterdag bij de Sintviering ‘Wie ken hem niet” verkleed als Zwarte Piet. Op het Piramideplein was er voor de aanwezig jeugd veel te doen. De viering is zonder incidenten verlopen.

Op de social media was er sprake van ongeloof bij sommigen omdat de burgemeester Sahin ditmaal niet aanwezig was om Sinterklaas te verwelkomen. Navraag bij de gemeente Rijswijk leerde dat zij niet aanwezig was omdat het hier ging om een manifestatie.

Hier een videoverslag gemaakt door Nico van Geresteijn

Deze artikelen heeft u misschien gemist