Start Orange the World in gemeente Rijswijk

Op zaterdag 25 november vond de start plaats van de wereldwijde campagne Orange the World (OtW), die is gericht tegen het gebruik van geweld tegen vrouwen en meisjes. Burgemeester Huri Sahin hielp mee met het hijsen van de vlag.

Bij het moment van het hijsen van de vlag waren ook raadsleden waren Wil van Nunen, Alice Prenger en Lara Oude Alink aanwezig.

Campagne
De campagne loopt tot 10 december, de dag van de mensenrechten. De Soroptimistenclub Voorburg/Rijswijk e.o. richt zich op de positieverbetering van vrouwen en meisjes en draagt bij aan/ondersteunt deze campagne. De gemeente Rijswijk heeft het bestrijden van huiselijk geweld hoog op de agenda staan. Rijswijk en de Soroptimisten trekken daarbij graag met elkaar op om daarmee de impact te vergroten.

De Soroptimisten gingen vervolgens op de Rijswijkse markt met inwoners van Rijswijk in gesprek om het bewustzijn van het onderwerp geweld tegen vrouwen en meisjes te vergroten. Een belangrijke tool daarbij is het vragen om de pledge tegen huiselijk geweld te ondertekenen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist