Wethouder Van Malsen bezoekt bouw van studentenwoningen aan Polakweg

Foto: SHS Delft LinkedIn

Wethouder Gijs van Malsen heeft afgelopen vrijdag het SHS Delft project aan de Polakweg in Rijswijk bezocht. Dit project omvat de bouw van 350 studentenwoningen.

“De dames en heren van SHS Delft zijn al een tijdje bezig om aan de Polakweg zo’n 350 studentenwoningen te bouwen. Hiervoor worden drie grote kantoorpanden verbouwd tot kamers, studio’s, gemeenschappelijke ruimtes en kleine horeca. Want er is ook voor studenten een schrijnend tekort aan woonruimte. Daarnaast staan er veel kantoorpanden leeg, met alle gevolgen van dien. Twee vliegen in één klap, zou je zeggen”, aldus Van Malsen, die onder andere volkshuisvesting in zijn portefeuille heeft.

De wethouder vervolgt: “Maar het wordt nog mooier, want een deel van de kamers zal beschikbaar komen voor studerende statushouders. Zo kunnen deze nieuwe Nederlanders doorverhuizen uit azc’s in het land en hun leven hier weer op beginnen te bouwen. Zo verlichten ze de druk op de vluchtelingenopvang én kunnen ze sneller meedraaien in de samenleving. Heel gaaf om te zien dat dit project steeds meer richting een afronding gaat. Ik hoop dat dit SHS bestuur dan eindelijk aankomend jaar het lintje door mag knippen. Ik ben er graag bij!”

Meer weten over SHS Delft? Klik dan hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist