Inter Rijswijk sluit het jaar winnend af

De volleyballers van Inter Rijswijk hebben het jaar winnend af weten te sluiten. Met bijna speels gemak werd tegenstander Peelpush in De Korref, Meijel, in drie sets verslagen 0-3 (17-25, 25-27, 19-25).

Met een kleine selectie spelers reist Inter Rijswijk dit weekend af naar Limburg. Een aantal (langdurige) blessures gooit steeds weer roet in het eten. Coach Ferry van Hal heeft vandaag dan ook slechts negen spelers tot zijn beschikking.

Er worden in de beginfase twee punten vrij gemakkelijk weggegeven, maar daarna zitten de mannen direct goed in de wedstrijd. Peelpush krijgt weinig kansen, de meeste ballen worden aan het net al tegengehouden door het sterke blok van Rijswijk. Met sterk spel en goed teamwork wordt de voorsprong snel uitgebouwd. Op 17-25 sleept Rijswijk set 1 binnen.

In set twee is het wederom Rijswijk dat goed uit de startblokken komt. Het team lijkt opnieuw af te stevenen op een gemakkelijke setwinst. Na een time-out van Peelpush krijgt Inter het boven de 20 toch wat lastiger. Coach Van Hal probeert het tij te keren met twee time-outs en een wissel, maar de thuisploeg blijft toch ineens punten scoren. Uiteindelijk is het toch Rijswijk dat de setwinst pakt. 25-27

Set drie… altijd lastig? Of is deze stoomtrein niet meer te stoppen? De eerste paar punten lijkt Peelpush aansluiting te zoeken, maar het is tevergeefs. De mannen van Inter Rijswijk liggen op koers voor een gemakkelijke winst en laten zich niet meer tegenhouden. Op 19-25 is de set en daarmee ook de wedstrijd voor Inter Rijswijk.

Met een 0-3 winst op zak, reizen de mannen weer af naar Rijswijk. De 7e plek op de ranglijst is voorlopig even van hen.

In het nieuwe jaar is de eerste wedstrijd op 13 januari om 18:30 uur in de eigen thuis, De Altis.