Katholieke Bond voor Ouderen na 61 jaar weg uit Rijswijk

Deze week organiseerde de Rijswijkse afdeling van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) voor de laatste keer de jaarlijkse kerstviering voor haar leden in wijkcentrum Stervoorde. Na 61 jaar heft de afdeling zich met weemoed op. Tweederde van het ledenbestand is boven de tachtig jaar, reden voor het bestuur dit besluit te nemen.

Historisch moment

Wethouder Larissa Bentvelzen was aanwezig tijdens de jaarlijkse Kerstviering en sprak de aanwezigen toe.

“Het is goed dat er zoveel mensen zijn gekomen, het is een historisch moment. De KBO bestaat 61 jaar. We gaan samen dit feestelijke Kerstfeest vieren. We kijken terug op een jaar dat achter ons ligt. Voor de KBO Rijswijk komt er een einde aan. Na vele jaren houdt de afdeling in Rijswijk op. Het is onvermijdelijk maar niet minder jammer”. Daarna bedankte de wethouder iedereen die in de afgelopen tijd actief is geweest voor de KBO.

Activiteiten

Het KBO heeft in al die jaren veel georganiseerd. Zo zette voorzitter Speetjens zich altijd in voor goede woningen voor ouderen. Nu is dat een geaccepteerd thema, maar in het verleden sprak hij regelmatig de gemeenteraad toe. Ook ontplooiden de leden veel gezelligheidsactiviteiten: samen reizen, fietstochten maken, klaverjassen, werelddansen, rummikub spelen, bewegen voor ouderen en een soos.

Deze artikelen heeft u misschien gemist