‘Rondje om de kerk’ van wethouder Werner van Damme

Op de foto: V.l.n.r. Marktmeester Wim Both, marktcommissielid Joost van Beek, Werner van Damme, marktmeester Glijn de Massier.

Iedere zaterdag is tussen 8.00 en 16.00 uur de markt in winkelcentrum Oud Rijswijk. Er staan dan meer dan 40 kramen opgesteld rondom de Oude Kerk. De gezellige marktsfeer komt geheel tot zijn recht in het historische Oud Rijswijk. De zaterdagmarkt leent zich perfect voor het ouderwetse “rondje om de kerk”. Er is van alles te vinden, van de kaas- en groenteboer, tot sieraden, bloemen en kleding.

Wethouder Economische Zaken Werner van Damme maakt op de zaterdagen vaak een rondje over de markt voor een aantal boodschappen, maar ook voor de gezelligheid. Vandaag komt hij met een speciale reden. Hij heeft een afspraak met marktmeesters Wim Both en Glijn de Massier om te praten over de recent aangepaste marktverordening.

Vorig jaar gaf marktmeester Wim Both in een interview in, toen nog, Groot Rijswijk aan dat hij zich hard maakte om de gaten na de coronacrisis te dichten. Wethouder Van Damme kijkt tevreden om zich heen: “Er zijn een aantal kramen bijgekomen waardoor het deel van de markt in de Schoolstraat weer goed is gevuld. Er is nog ruimte, maar niet alle kramen zijn geschikt vanwege de beschikbare ruimte. Wim Both en Glijn de Massier vullen aan: “Het is iedere zaterdagochtend weer passen en meten om alle kramen op de juiste plek te zetten met name in de Tollensstraat, daar past niet iedere kraam.”

Marktverordening
Van Damme: “De regels in Rijswijk voor de markt waren sterk verouderd. Nu is onder meer de vergunningsduur gewijzigd naar 15 jaar. Dit is gedaan om de hoge kwaliteit van onze markt te waarborgen. De langere vergunningsduur maakt de markten ook aantrekkelijker voor nieuwe ondernemers, die bereid zijn te investeren, waardoor we de continuïteit van kwaliteit behouden. Het draagt bij aan het gezonde ondernemersklimaat en het gewaardeerde sociale contact met vertrouwde ondernemers op de markt.”

De marktverordening is op 12 december door de gemeenteraad vastgesteld.

Deze artikelen heeft u misschien gemist