Taalhuis in Huis van de Stad krijgt CBT certificaat

Het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Vliet heeft het certificaat CBT, oftewel bibliotheekwerk, cultuur en taal, behaald. In het Huis van de Stad onthulden wethouder Larissa Bentvelzen en bibliotheek directeur Gerard Hendriks een gevelbord met daarop de vermelding van de certificering.

“Een leuke manier om mijn dag vanmorgen te beginnen! We vieren een prachtige prestatie van onze bibliotheek.”, vertelt Larissa Bentvelzen. “Sinds 2018 hebben we het taalhuis en deze is de afgelopen jaren flink gegroeid. Gestart met 4 vrijwilligers en nu alweer 15! Het taalhuis is er onder andere om te oefenen met de Nederlandse taal. Fijn om te zien dat alle inzet nu ook zichtbaar wordt beloond met een certificaat.”

InRijswijk zal later een video publiceren over deze onthulling.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit en toekomstbestendigheid van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Daarnaast deelt CBCT op passende wijze haar kennis en informatie met de sector.

In onderstaande korte film over de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) wordt verteld wat het CBCT doet en hoe het certificeren in zijn werk gaat.

Deze artikelen heeft u misschien gemist