Wethouder Bentvelzen opent nieuw kunstgrasmat bij Vredenburch

Voorafgaand aan het duel van het eerste elftal van Vredenburch tegen SEV, heeft wethouder Larissa Bentvelzen door een rood lint door te knippen, de nieuwe kunstgrasmat van de club ingehuldigd.

De hoogzwangere wethouder kreeg van de club nog een Vredenburch teddybeer voor haar aanstaande kind.

De gemeente Rijswijk heeft op Sportpark Vredenburch na dertien jaar dienst de oude kunstgrasmat, die nog was ingevuld met het veelbesproken SBR rubber (autobanden), vervangen door een nieuwe kunstgrasmat.

Daarbij is gekozen voor een duurzamer en natuurlijk infill materiaal, namelijk kurk met gemalen olijfpitten. De olijfpitten worden hoofdzakelijk toegevoegd om de speltechnische eigenschappen (grip) van het veld te bevorderen.

Van het oorspronkelijke veld zijn veel materialen hergebruikt zoals de betonplaten en hekwerken, alleen waar dat nodig was zijn nieuwe materialen gebruikt. Vanwege de zogenaamde zorgplicht is het nieuwe veld voorzien van

kantplanken (vervaardigd van gerecycled kunstgras) waarmee eventuele verspreiding van microplastics (slijtage kunstgrasvezels) naar het omliggende groen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Rondom het veld is een nieuwe groenblijvende haag aangeplant waarin een gemêleerd aantal plantsoorten is verwerkt. Dit zorgt voor een mooi beeld het jaar door.     

De gebruiker van het sportpark, voetbalvereniging KRSV Vredenburch, kan zo’n tien tot twaalf jaar (afhankelijk van de intensiteit van gebruik) met dit nieuwe veld vooruit.

Deze artikelen heeft u misschien gemist