NL DOET:  Dankbaar vrijwilligerswerk bij het Knaaghof

Het Knaaghof is een konijnen- en knaagdieren opvangcentrum van de Dierenbescherming. Jaarlijks vangt Het Knaaghof meer dan 700 koninnen en knaagdieren op die worden afgestaan door de eigenaar of zwervend op straat worden aangetroffen.

Voor al deze dieren gaat het Knaaghof opzoek naar een nieuw huis. We staan er niet bij stil, maar het Knaaghof in Rijswijk heeft een spilfunctie in de regio Haaglanden, want de knaagdieren worden opgevangen die in Den Haag, Delft, Pijnacker-Nootdorp,Westland, Midden-Delfland en Zoetermeer zijn gevonden. Van buiten de regio worden er ook knaagdieren opgevangen vanuit Alphen aan de Rijn

In de opvang aan de Huis te Landelaan zijn er drie speelvelden waar konijnen om de beurt in kunnen rennen en graven. Het Knaaghof is blij met de NL Doet actie want de aanwezige vrijwilligers maken de speelvelden grondig schoon en daar worden de knaagdieren blij van en het personeel en de vrijwilligers.


Merel Pienemans van het Knaaghof heeft eigenlijk één grote wens: MEER VRIJWILLIGERS VOOR HET KNAAGHOF! De aanwezige wethouder Mark Wit hoopt dan ook van harte dat mensen met de liefde voor dieren een aantal uurtjes bij het Knaaghof vrijwilligerswerk komen verrichten.

Er zijn nu twee vrijwilligers per dag actief, maar Merel heeft de wens dat dit er circa 7 gaan worden per dag. “We hebben nu ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of mensen met autisme of een burn-out. Met het werk hier vinden zij hun zelfvertrouwen terug. We hebben dus ook een sociale functie voor dier en mens.”

Aanmelden als vrijwilliger? https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/het-knaaghof

Deze artikelen heeft u misschien gemist