Ondanks sterk weekend Susan wint Aruna finale Heel Holland Bakt

De Rijswijkse Susan Veninga heeft zondag de winst in de finale van de elfde editie van Heel Holland Bakt aan Aruna moeten laten. Aruna kreeg de Taartstolp als winnaar uitgereikt. Susan kwam, samen met Tim, net tekort voor de winst na de technische opdracht en het maken van een pracht bruidstaart.

De finale in een van de meest spannende edities van Heel Holland Bakt ooit, begon met een technische opdracht. De finalebakkers moesten een ingepakte fruittartelette maken. Vooraf werd Susan nog door Jannie en Robèrt geprezen voor ‘haar prachtige creaties en haar schitterende decoraties’.



De sfeer zat er al snel goed in. Weemoed regeerde bij Susan omdat ze afscheid zou gaan moeten nemen van haar collegabakkers en André van Duin, maar ze beloofden elkaar te ‘bellen, faxen en e-mailen’.

Susan haar collegabakkers begonnen ‘gehandicapt’ aan de finale. Tim was de dag vooraf met de fiets aangereden door een afslaande automobilist, terwijl Aruna de dag ervoor nog op de Eerste Hulp aanwezig was om een gehavende vinger (zonder verdoving) te laten hechten. Aruna eindigde bij de technische opdracht als laatste en Susan en Tim deelden de ‘winst’ bij de technische opdracht.



Maar liefst zeven uur, verdeeld over twee dagen, hadden de bakkers voor het spektakelstuk in deze bakmarathon.  Zij moesten een voorjaarsbruidstaart maken met minimaal vijf lagen. Susan had er veel zin in, maar ze moest voor de bruidstaart wel ‘vet’ veel bakken, was haar commentaar.

Susan zorgde weer voor veel raffinement in haar vijf lagen met een showtopper als bruidsboeket van witte chocolade bloempjes. Met daarin twee trouwringen. Ondanks de inspanningen van André van Duin, hij bood de ringen aan een tweetal juryleden aan, gingen Janny en Robèrt de uitdaging van een huwelijk niet aan.

Robèrt was trots op Susan en Janny prees de Rijswijkse voor een mooie en frêle bruidstaart. Ook familie, vrienden en oud-bakkers konden de taart van Susan op haar waarde schatten: “Heerlijk!”

De foto die in de gouden envelop zat, na ‘het moeilijkste besluit ooit volgens de juryleden, was echter voor Aruna, die het hele seizoen zeer knap had gebakken en de bijna even goede Susan en Tim het nakijken liet.



Binnenkort heeft InRijswijk een exclusief interview met Susan Veninga over haar avontuur in ‘Heel Holland Bakt’.


Deze artikelen heeft u misschien gemist