NGV lezing over geschiedenis Pasgeld en ’t Haantje

Buurtschap Pasgeld

Op donderdag 21 maart organiseert NGV Delfland een lezing over de geschiedenis van de Rijswijkse buurtschappen Pasgeld en ’t Haantje. De lezing wordt gegeven door Wilbert van Bijlert.

De lezing begint om 20.00 uur. De locatie is het Kerkelijk Centrum Delftgauw, Zuideindseweg 7 in Delfgauw. Toegang is gratis en vooraf aanmelden niet nodig.

Over de spreker

Wilbert van Bijlert, sinds 2008 bewoner van Pasgeld, kent de rijke geschiedenis van dit gebied als geen ander. Hij is gefascineerd door de plaatselijke historische verhalen en vertelt daar met veel passie over. Zijn kennis heeft hij vastgelegd in een boek “De geschiedenis van Pasgeld en ’t Haantje”. Hoewel deze gebieden tegen Delft aan liggen, behoren ze toch tot Rijswijk.

Wilbert zal vertellen over de historie van deze gebieden aan de hand van gebouwen als Landhuis Pasgeld, Herberg ’t Haantje en Villa Pasgeld, en de watertoren. Ook de meest recente ontwikkelingen zoals Rijswijk Buiten komen aan de orde. 

Over NGV Delfland

De NGV afdeling Delfland is een regionale afdeling van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en opgericht in 1976. Voor meer informatie over deze organisatie, klik hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist