1 april grap: Juventas keert (niet) terug op oude plek

Het bericht dat Juventas weer terug zou keren op haar oude plek in Rijswijk heeft het een en ander teweeg gebracht. Wellicht valse hoop bij de oud leden, een oud-politicus die ons berichtte over de onmogelijkheid van de nieuwe plannen en een fractievoorzitter die ter plekke ging kijken en, met inachtneming van zijn twijfels of het geen 1 april gras was, schriftelijke vragen over het door gras en onkruid overwoekerde gebied ging stellen.

We vonden eigenlijk dat we met de zinsnede dat er ook een openlucht Rijswijks treinstation zou komen dat we de 1 april grap weg zouden geven en dat iedereen het snel door had. Allesbehalve, want veel Rijswijkers geloofden ons. Het bericht nam een hele vlucht toen Rijswijks-Belang voorman Marc Weterings op locatie ging kijken hoe de velden er bij lagen. Er zijn dus schriftelijke vragen gesteld wat er met deze locatie gedaan zou moeten worden.

Bij ons kwam deze locatie weer in het zicht toen we aan vervangende locaties voor Don Bosco dachten. Weliswaar een grote ruimte, maar geen groot gebouw dat direct betrokken kon worden, dus eigenlijk geen oplossing voor het nijpende probleem van de jongerenorganisatie. Wel hebben we nog andere locaties aan de betrokkenen doorgegeven.

Een blik in het archief zorgde voor actiefoto’s van Juventas uit 2009 die we konden gebruiken. En… ere wie ere toekomt: Thea Smit en Davinia Bruijninx deden dat waar waarschijnlijk veel mensen aan dachten: het benoemen van de 1 april grap. Dus komende week geen persbericht over Juventas, wel opnieuw aandacht voor het braakliggende terrein en voor Don Bosco. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.

Deze artikelen heeft u misschien gemist