Gemeente Den Haag onderzoekt doorstart Parkpop

(Foto ter illustratie)

De gemeente Den Haag laat de mogelijkheden onderzoeken Parkpop te hervatten met een nieuwe variant.

Zondag in juni

Parkpop is het gratis popfestival dat sinds 1981 op een zondag in juni gehouden werd in het vlak bij Rijswijk gelegen Zuiderpark. Op 30 juni 2019 was Parkpop voor het laatst in het Zuiderpark met optredens van o.a. Ilse DeLange, Ronnie Flex, Waylon, Walk off the Earth en Jett Rebel.

Veertig edities

Na twee jaar geen Parkpop vanwege de coronacrisis vond in 2022 vond het festival eenmalig op het Malieveld plaats. Eind dat jaar werd bekendgemaakt dat de editie van 2023 niet kon doorgaan vanwege financiële tegenslagen. Op 21 juli 2023 maakte de organisatie bekend dat het doek definitief was gevallen voor Parkpop. Daarmee kwam na veertig edities een eind aan het grootste gratis popfestival in Europa.

Onderzoek

Bureau BMC voert het onderzoek uit in opdracht van het Haags gemeentebestuur. Het onderzoek kost circa 18.500 euro.

Onderzocht wordt welke mogelijke scenario’s er bestaan ​​voor een nieuwe variant van Parkpop. Daarbij horen ook zaken als de gewenste locatie, omvang van het evenement, een gratis of betaalde variant, programmering, financieringsmodel en samenwerking met andere partijen.

Na het zomerreces wordt het gemeentebestuur geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek.

Over Parkpop

Wil je meer weten over de geschiedenis van Parkpop? Kijk dan hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist