Hockeyers RHC loten in kwartfinale Silver Cup een uitduel

De hockeyheren van Rijswijksche HC hebben in de kwartfinale van de Silver Cup een uitduel tegen tweedeklasser Waranda geloot. Het duel in Oosterhout wordt op vrijdag 3 mei gespeeld. Eerder hadden de heren vrijdag al voor de Silver Cup van Zoetmeer gewonnen.

Na een mooie maar zware bekeravond wisten de mannen van RHC zondag op eigen veld tegen Schiedam in de eerste helft niet het niveau te halen dat ze konden. Desondanks werd er met 3-2 gewonnen door Rijswijkse treffers van Hidde Caminada, Laurens Boone en Sander Gunst.

Coach Dirk Wils: “Taken werden niet goed genoeg uitgevoerd en het baltempo lag te laag. Uiteindelijk met een 1-2 achterstand de rust in. Na rust wisten de jongens wel de juiste felheid in zichzelf naar boven te halen. Tempo ging omhoog en het veldoverwicht werd groter wat uiteindelijk resulteerde in een 3-2 overwinning. Teleurgesteld in de eerste helft, trots op de vechtlust van de tweede helft. We kunnen nu nog naar boven kijken, een mooie kwartfinale van de beker in het verschiet en de komende weken do-or-die tegen de nr 1 en nr 2!”

Zondag komt RHC in actie bij Houten. Winst is gevraagd om bij de top 4-aan te haken in de Eerste Klasse.

Deze artikelen heeft u misschien gemist