Landgoed Te Werve 20 mei open voor publiek

(Foto: Facebookpagina Landgoed Te Werve)

Landgoed Te Werve in Rijswijk opent op maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, haar deuren voor het publiek als onderdeel van de Dag van het Kasteel.

Roofvogelshow

Van 10.30 tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van de rijke historie en de natuur van dit unieke Rijswijkse landgoed, dat normaal gesproken exclusief beschikbaar is voor leden.

Als hoogtepunt van de dag wordt om 15.00 uur een spectaculaire roofvogelshow gehouden voor het landhuis, waarbij bezoekers de kans krijgen om deze prachtige dieren in actie te zien.

Kijk voor meer informatie hier.

Dag van het Kasteel

De Dag van het Kasteel is een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland, dat vanaf 2008 gehouden wordt op Tweede Pinksterdag. Het thema van deze editie is ‘Aan Tafel!’, waarbij de focus ligt op de voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen.

Eén van de belangrijkste aspecten van het leven en van cultuur is eten. Zonder eten is er geen leven mogelijk wat ervoor zorgt dat een groot gedeelte van het leven in het teken staat van voedsel. Dit was zeker ook het geval bij kastelen en buitenplaatsen. Ze hadden bijvoorbeeld vaak hun eigen moestuinen, enorm veel keukenpersoneel, uitgebreide tafeletiquette en prachtige serviezen. Eten was niet alleen noodzakelijk maar ook een luxe en een manier om met hun rijkdom te kunnen pronken.

Ook nu zijn kastelen, buitenplaatsen en eten nog vaak met elkaar verbonden. Veel kastelen en buitenplaatsen zijn namelijk tegenwoordig een horeca locatie. Opnieuw worden veel locaties gebruikt voor heerlijke diners en gezellige ontbijtjes.

Deze artikelen heeft u misschien gemist