Rijswijk verwelkomt 60.000e inwoner

Een feestelijke mijlpaal: in Rijswijk is de 60.000e inwoner geboren!

Baby Saar, geboren op 1 mei, is officieel de Rijswijker die de teller van het inwonersaantal op 60.000 zet. Burgemeester Huri Sahin heeft Saar bezocht en haar ouders gefeliciteerd met dit heugelijke feit.

Van de burgemeester kreeg Saar ook nog de Hansken knuffel, een van de symbolen van de gemeente Rijswijk.

Mijlpaal

Rijswijk is al voor langere tijd een van de snelst groeiende gemeenten van Zuid-Holland. De afgelopen jaren en maanden groeide het inwonersaantal hard, waar de stad ook in meegegroeid is. Het bereiken van 60.000 inwoners is dan ook een echte mijlpaal.

Rompertje

Ook wethouder Werner van Damme (Burgerzaken) is blij met de 60.000e inwoner. “Zoals altijd sturen we nieuwgeboren baby’s in Rijswijk een rompertje. Ik hoop dat Saar het rompertje vaak gaat dragen en dat ze met veel plezier zal opgroeien in Rijswijk.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist