Activiteiten Nivon donderdagavond maand juni

Ook in de maand juni organiseert Nivon Zuid-Holland West op de donderdag weer twee activiteiten.

Ook niet-leden kunnen meedoen aan deze activiteiten.

Donderdag 13 juni: Verbindende communicatie – door Petra Goudappel.

In deze workshop kijken we hoe we vanuit de positieve, verbindende communicatie, beter kunnen samenwerken, conflicten kunnen ombuigen en hierdoor beter in verbinding komen met onszelf en de ander. We leren om achter de boodschap van de ander te kijken. We maken kennis met het vier-fasen- proces van Verbindende Communicatie. Aan de hand van praktijksituaties, aangevuld met theorie en oefeningen zul je je de stof en het gedachtegoed eigen maken. Dit brengt openheid, verbondenheid en kwaliteit in je relaties.  

Donderdag 27 juni: Kunstkenner Hoo-Man Chan over Breitner naar aanleiding van de  overzichtstentoonstelling in het Singer Museum in Laren.

Dankzij zijn talent gold Hendrik Breitner als een grote belofte in de laat-19de-eeuwse kunstwereld in Den Haag. Eenmaal verhuisd naar het grote cultureel-roerige Amsterdam ontwikkelde hij zich al gauw tot een getalenteerd schilder van het moderne leven in de stad. Breitner stond in de kern van & was een van de leiders van de avantgarde-beweging in de Vroeg-moderne Nederlandse schilderkunst. Verfklodders mochten zichtbaar blijven en het voorgestelde mocht lelijk zijn, als het maar waarachtig was. Authenticiteit op een rauwe manier tot uitdrukking gebracht. Maar ook de keuze voor bepaalde onderwerpen was ongekend en zelfs vernieuwend voor die tijd. In een nieuwe expositie in het Singer Museum wordt de blik opnieuw gericht op Breitner. In deze lezing leren we over het talent, de stijl en de vernieuwing van deze bijzondere schilder. 

Praktische info

Voor beide activiteiten geldt:

  • plaats: de rode zaal van wijkcentrum Stervoorde
  • adres: Dr H.J. van Mooklaan 1
  • deelname van leden is gratis
  • niet-leden betalen € 2,50 (tenzij anders vermeld)

Voor meer informatie bezoek de website van Nivon.

Deze artikelen heeft u misschien gemist