Ook dit jaar weer ‘Samen in Actie voor de Voedselbank’ in Rijswijk

In samenwerking met Richard Jongenotter van PLUS Jongenotter organiseert de website InRijswijk.com op zaterdag 8 juni ook dit jaar weer een voedselbankactie ‘Samen in Actie voor de Voedselbank’.

Nieuw leven

Het was tien jaar geleden dat de toenmalige lokale Omroep Rijswijk eenzelfde soort actie deed met PLUS Jongenotter. Eén van de drijvende krachten bij Omroep Rijswijk was toen Rijswijker René Marquard. Hij wilde tien jaar na dato weer aandacht besteden aan de armoede die er ook in Rijswijkse gezinnen heerst. Vorig jaar bliezen we de Voedselbankactie nieuw leven in. Het resulteerde in het ophalen van lang houdbare producten voor de Voedselbank Haaglanden waar Voedselbank Rijswijk onderdeel van is. De actie duurt zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, waarna de actie feestelijk wordt afgesloten.

Doen jullie ook mee?

Wij willen graag het succes van 2023 herhalen. We willen dat zoveel mogelijk mensen ervan op de hoogte zijn en deel kunnen nemen aan de actie zodat zij degenen die het hard nodig hebben, kunnen helpen.

Bij de PLUS staat zaterdag in de supermarkt een marktkraam waar lang houdbare producten kunnen worden gekocht en bij ons weer kunnen worden ingeleverd. Ook dit jaar wordt aandacht geschonken aan de actie door onze ambassadeurs. Zij zullen ieder uur de aanwezigen helpen met informatie en het in ontvangst nemen van de producten.

Wethouder Gijs van Malsen opent om 9.00 uur de actie. Burgemeester Huri Sahin is om 17.00 uur aanwezig bij de bekendmaking van de opbrengst van de actie. De actie vindt plaats bij PLUS Jongenotter aan de Prinses Irenelaan 330, 2285 GD in Rijswijk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de actie of deze op Facebook verspreiden, ga naar:
https://www.facebook.com/events/950774253454884

Wilt u meer weten van de actie of een interview hebben met één van de organisatoren? Bel ons, René Marquard (0639588773) of Ronald Mooiman (0641663164).

Deze artikelen heeft u misschien gemist