Regen geen spelbreker bij Buitenspeeldag in Rijswijk

Op woensdag 12 juni was weer de jaarlijkse Nationale buitenspeeldag, zo ook in Rijswijk. Was de regen dan een spelbreker? Nou, niet echt, want kinderen spelen ook dan graag buiten!

De ‘Hollander’ staat bekend om het klagen over het weer, maar kinderen zijn daar minder gevoelig voor, want voor hen bestaat er eigenlijk geen slecht weer. Vrolijk spelende kinderen bij Speeltuinvereniging Buvelio en de door georganiseerde buitenspeeldag door bewonersorganisatie
De Strijp tijdens de landelijke Buitenspeeldag

SPEELTUINVERENIGING BUVELIO
Het was bij speeltuin Buvelio, dat onlangs haar 75 jarig jubileum vierde, een gezellige boel en de kinderen trokken zich niets aan van de regen. Veel kinderen waren natuurlijk fan van het grote kruip-door-sluip- door springkussen. Dat was die dag de favoriete plek van kinderen van de Snijdersschool! Dat gold trouwens ook voor de aanwezige begeleidster van deze school, want die was tot vermaak van de kinderen niet te stoppen. Wethouder Mark Wit liet op zijn beurt zien dat hij best een
aardig balletje kan trappen. Een sportieve wethouder die het toch liever houdt bij tennissen. “Het is mooi om de kinderen zien te bewegen en plezier te hebben.”

DE STRIJP/REFLEKS/RVC CELERITAS
Bewonersorganisatie De Strijp organiseerde in samenwerking met de korfballers van Refleks en de voetballers van RVC Celeritas ook een Buitenspeeldag. Tijdens een fikse bui was het superdruk in het clubgebouw van Refleks, maar dat kwam natuurlijk mede door de Bingo. Het was in het clubgebouw een drukte van jewelste, en dat kwam weer door de supercoole spelletjes die daar gespeeld konden worden. Voorts ook hier het springkussenfestijn, maar natuurlijk ook lekker korfballen en voetballen.


MUZIEKBUURT
Ook in de Muziekbuurt werd er aan de Buitenspeeldag gedacht en gedaan. Op het Cruyff Court aan de Klaroenstraat werd er gesport en ook veel geravot in de luchtkussens.

Tekst en foto’s: René Marquard en Nico van Geresteijn (Muziekbuurt)

Deze artikelen heeft u misschien gemist